Logo

Taiwan/ Alibaba este expulzata din Taiwan

Author: admin
Posted: 3 years ago
Read: 51654 times
Taiwan/ Alibaba este expulzata din Taiwan Image

Taiwan/ Alibaba este expulzata din Taiwan

RO
Compania chinezească de e-commerce, Alibaba IPO, a fost exclusă din Taiwan după şase ani de funcţionare!

Ministerul Afacerilor Economice din Taiwan a ordonat excluderea ALIBABA Group din ţară, susţinând că gigantul a încălcat normele de investiţii la care companiile chineze sunt aşteptate să adere pe teritoriul Taiwanez, a raportat Reuters.

Compania s-a stabilit iniţial în Taiwan din 2008, oferind servicii business-to-business şi gestionând Taobao.com, un site popular de cumpărături online. Anul trecut, autorităţile din Taiwan au descoperit dovezi ale controlului chinez al companiei. Companiile din China Continentală sunt supuse unor reglementări mai stricte în Taiwan decât alte companii străine. Alibaba va fi acum obligat să se retragă sau să transfere dotările din Taiwan în următoarele şase luni.

Autorităţile din Taiwan susţin că Alibaba nu a furnizat documentele necesare care ar trebui să lumineze structura acţionariatului lor din septembrie, a raportat Business Insider. Pentru problemele cu care s-au confruntat, gigantul chinez de e-commerce a fost amendat cu 120.000 de dolari NT (3.807 dolari).

Taiwan este foarte important pentru Alibaba, compania având în jur de 100 de angajaţi din Taiwan şi 140.000 de utilizatori înregistraţi pe piaţă. Alibaba va fi acum obligat să se retragă sau să transfere dotările din Taiwan în următoarele şase luni.

Autor: Narcisa Morariu
Sursa foto: www.storm.mg

EN

Share it!
Tags: Alibaba, Taiwan, expulzata, e-commerce


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.