Logo

Syria/Soldatii Irakieni si Iranieni apara Damascul !

Author: admin
Posted: 4 years ago
Read: 15933 times
Syria/Soldatii Irakieni si Iranieni apara Damascul ! Image

Syria/Soldatii Irakieni si Iranieni apara Damascul !

RO

Din cauza avansării islamiștilor din grupările precum Statul Islamic și Al Qaeda în Siria, Bashar al Assad, conducătorul țării, ce rămâne baricadat în Damascus, capitala Siriei, a cerut ajutor din partea Siriei și Irakului pentru a reuși să apere provinciile pe care încă le stăpânește. Surse din cadrul forțelor guvernamentale care sunt de partea regimului Assad au declarat că în țară au ajuns în jur de 7000 de soldați irakieni și iranieni, majoritatea fiind însă din Irak. Numărul care este așteptat în țară este de peste 10.000 în zilele ce urmează.

Scopul pentru care acești luptători au ajuns în țară este de a ajuta forțele guvernamentale ce sunt de partea lui Assad să apere capitala, Damascus, și celelalte orașe cheie care sunt încă controlate de forțele lui. Agenția principală de știri din Iran a declarat că pregătește ceva neașteptat în zilele care urmează alături de liderii sirieni, ceea ce susține ideea că forțele guvernamentale ale lui Assad se pregătesc de un asalt împotriva islamiștilor ce au capturat din ce în ce mai mult teritoriu în ultimele luni.

Surse din cadrul cercului politic din Damasc declară că deși la început, Assad nu a fost de acord cu părăsirea anumitor teritorii pentru a putea proteja mai bine câteva orașe cheie din țară, acum acesta ia în considerare ideea de a lăsa jumătate de țară pradă islamiștilor și de a proteja cealaltă jumătate mai bine. 

Autor: Raluca
Sursa photo: www.aljazeera.com

EN

Share it!
Tags: siria, assad, islam, terorism, al qaeda, isis,


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.