Logo

Syria/ISIS executa 26 de civili la portile Palmyrei

Author: admin
Posted: 4 years ago
Read: 8072 times
Syria/ISIS executa 26 de civili la portile Palmyrei Image

Syria/ISIS executa 26 de civili la portile Palmyrei

RO

„Orașul Palmyra este unul dintre cele mai importante situri arheologice ale umanității”, a declarat reprezentanta ONU a deartamentului pentru cultură, Irina Bokova. De aceea, acesta trebuie protejat de comunitatea internațională sau măcar de forțele siriene împotriva barbarilor din Statul Islamic care se apropie periculos de mult. Având în vedere soarta orașului Mosul din Irak, unde luptătorii au distrus statui și tot felul de monumente care datau de 3000 de ani, orașul Palmyra trebuie protejat cu orice preț.

Conform surselor ONU, luptătorii Statului Islamic au ajuns la mai puțin de 2 km de porțile orașului, distrugând zecile de sate prin care au trecut. Informațiile arată că Statul Islamic a decapitat 10 civili și a ucis încă 16, toți fiind acuzați că ar fi „complotat cu regimul sirian”.

La o conferință din capitala Egiptului, Cairo, Irina Bokova a declarat următoarele: „Palmyra trebuie să fie salvată. Este o comoară de o valoare incontestabilă pentru umanitate. Comunitatea internațională trebuie să se mobilizeze și să acționeze înainte ca acesta să fie distrus, nu după.”

Reprezentanții a 11 țări din lumea arabă s-au adunat la conferința organizată în Cairo pentru a discuta situația din Palmyra. Aceștia au ajuns la concluzia că pot proteja artefactele și monumentele, dar nu și arhitectura orașului. 

Autor: Raluca
Sursa photo: www.nationalgeographic.com

EN

Share it!
Tags: isis, terorism, islam, siria, palmyra, arhitectura,


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.