Logo

Syria/ Kurzii recuceresc Kobani!

Author: admin
Posted: 4 years ago
Read: 15506 times
Syria/ Kurzii recuceresc Kobani! Image

Syria/ Kurzii recuceresc Kobani!

RO
Forţele kurde au recucerit aproape 90% din oraşul Kobani. Forțele kurde susținute de aviația internațională condusă de Statele Unite au recucerit orașul sirian Kobani, după patru luni de confruntări cu milițiile organizației extremiste a Statului Islamic.

Retragerea milițiilor Statului Islamic din Kobani a fost anunțată de Observatorul sirian pentru drepturile omului, organizație cu sediul la Londra.

"Războiul împotriva grupării Statul Islamic este departe de a se fi încheiat, dar eșecul ei la Kobani privează SI de unul dintre obiectivele sale strategice", a salutat comandamentul SUA.

"Kobani rămâne disputat", a afirmat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat Jennifer Psaki, estimând că forțele anti-SI controlează "aproximativ 70% din teritoriu la Kobani și lângă Kobani".

Kobani este situat la granița cu Turcia. Între timp, armata irakiană a anunțat că a „eliberat” regiunea estică Diyala, care se afla în mâinile milițiilor extremiste.

De la începutul bătăliei la mijlocul lunii septembrie, luptele pentru oraș au făcut peste 1.800 de morți, dintre care mai mult de 1.000 în rândurile jihadiste, potrivit unui nou bilanț al Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO).

Forțele kurde au luptat pe teren, cu sprijinul crucial al loviturilor aeriene ale coaliției contra SI conduse de Statele Unite. În total, aliații au efectuat 705 lovituri asupra SI în oraș și împrejurimi, potrivit statisticilor militare americane.


Autor: Narcisa Morariu
Sursa foto: image.almanar.com.lb

EN

Share it!
Tags: Kobani, kurzi, recucerit, Statul Islamic


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.