Logo

Supermasinile anului 2014

Author: admin
Posted: 5 years ago
Read: 6076 times
Supermasinile anului 2014 Image

Supermasinile anului 2014

Cars

Îndrăgite pentru maximul de adrenalină oferit, maşinile cu mulţi cai putere au avut priză la public dintotdeauna. Mai ales dacă vorbim despre exemplare precum Agera R sau Lamborghini, supermaşini cu superputeri, care se anunţă a fi un deliciu pentru împătimiţii de cai putere.

Agera R, exemplarul exclusivist al celor de la Koenigsegg, este întruchiparea perfecţiunii în materie de design şi dotări. Noul model arată atât de bine, încât producătorii sunt siguri că îl va detrona pe celebrul Bugatti Veyron, recunoscut în toată lumea ca fiind preferatul bogătaşilor. Agera R dispune de toate caracteristicile şi funcţionalitatea modelelor din anul precedent, dar oferă soluţii noi şi unice pentru a îmbunătăţi performanţa şi aspectul vizual. Astfel de îmbunătăţiri includ carbon vizibil pe capota din faţă şi bara de protecţie, noi spoturi laterale faţă, jante din fibră de carbon şi...mulţi cai putere. Nu e de mirare că bolidul ajunge la 300 km/h în doar 14,5 secunde şi la 100 km/h în 2,8 secunde, ceea ce face ca Agera R să deţină titlul de cea mai rapidă maşină din lume (440 km/h), cu un preţ pe măsură: peste 2 milioane de dolari. Rapiditatea cu care fuge se datorează motorului gigant V8 Twin-Turbo, supraalimentat de 5.0 litri, ce produce 1.140 CP la 7.100 rpm şi un cuplu de 1.200 Nm la 4.100 rpm. Agera R dispune de un sistem îmbunătăţit de combustibil şi de management al motorului, cu o capacitate de debit suficient pentru a genera 1140hp şi 1200Nm a cuplului pe E85 şi E100 biocombustibil.

În scopul de a oferi flexibilitate maximă, compania producătoare (Koenigsegg) a pus în aplicare cele mai recente tehnologii. Spre exemplu, caroseria este construită din kevlar şi fibră de carbon, canalele de aerisire din zona roţilor sunt din carbon, iar tracţiunea spate deţine sistemul KES (Koenigsegg Electronic Stability). Pe lângă toate acestea, hipercar-ul vine cu primele jante din lume construite dintr-o singură bucată de fibră de carbon, foarte uşoare, dezvoltate cu ajutorul tehnologiei Aircore, brevetată de Koenigsegg.

Anul 2014 se anunţă unul promiţător şi avantajos pentru cei cu multă dare de mână atunci când vine vorba de achiziţionarea unui bolid spectaculos.aaass Noul Lamborghini Aventador LP700 – 4 Roadster este cea mai interesantă producţie de serie Lamborghini construită vreodată şi noul punct de reper în lumea maşinilor de lux sportive. Lamborghini Aventador LP 700 - 4 Roadster este noua versiune de top a supercarului italian, cu un preţ de aproape 300.000 de lire sterline. Maşina are o greutate totală de 1625 kg, prinde 350 km/h şi accelerează de la 0 la 100 de km/h în doar 3 secunde! Modelul dispune de-un design exclusivist, care se întinde de-a lungul liniilor geometrice nou-proiectate până la capota motorului. Acoperişul maşinii (care se poate decapota) este compus din două piese realizate în întregime din fibră de carbon şi cu ajutorul tehnologiilor RTM şi Forged Composite®, interiorul este îmbrăcat în piele, iar exteriorul este de-a dreptul impunător.

Irina Burghelea

Share it!
Tags:


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.