Logo

Supe nigeriene delicioase!

Author: admin
Posted: 2 years ago
Read: 10214 times
Supe nigeriene delicioase! Image

Supe nigeriene delicioase!

RO

Acum că weekendul se apropie din nou, stropii de ploaie curgând ușor pe pământ, cel mai bun preparat care vă poate încălzi este supa cu carne de capră și ardei. Supa de ardei este una dintre cele mai delicioase mâncăruri nigeriene care poate fi servită ca aperitiv sau ca fel principal. Deși noi mâncăm și supă de pește proaspăt cu ardei, dar și supă de somn cu ardei, numită și „țintește și ucide”, supa de carne de capră cu piper și chiar și supa de carne de vită sau coadă de vită cu piper, cea cu carne de vită sau capră este cea mai populară.  

Supa cu carne de vită conține shaki (burtă de vacă), pkomo (piele de vacă), intestine, carne proaspătă, ficat și rinichi.

Ingredientele necesare pentru a prepara supa sunt:  

1 kg de carne (de capră sau vacă)

3 semințe de Ehu

Condimente (frunze proaspete)

Semințe măcinate de Uziza – o linguriță

Frunze tăiate de Utazi (opțional, după gust)

2 cuburi de Maggi sau Knorr  

4 linguri de raci (opțional)  

Jumătate de cană de ceapă

Sare și piper după gust

Condimente pentru carnea de vită

Mod de preparare:

Țineți minte că semințele de Uziza sunt foarte piperate, așa că gustați înainte de a mai adăuga piper.  

Semințele de Edu sunt printre cele mai importante ingredient ale supei cu ardei și are nevoie de o pregătire specială. Rupeți coaja și amestecați / bateți împreună racul cu semințele Uziza.  

Unora le place să încălzească puțin Ehu înainte de a le folosi. Este ceva obișnuit în zonele rurale. Aruncați-le pur și simplu pe cărbuni încinși timp de cteva secunde pentru ca acestea să se facă negre, apoi rupeți coaja și pisați-le. Ați putea obține același rezultat dacă le puneți într-o lingură de metal pe care mai apoi să o puneți deasupra unei flăcări.  

Pisați de asemenea și semințele Uziza, tăiați ceapa și frunzele Utazi și puneți-le toate într-o farfurie.

Dacă pregătiți supă cu piper și carne de capră, va trebui să spălați bine carnea cu apă clocotită și să începeți să o gătiți cu câteva ingrediente simple și ceapă (un cub de Maggi sau un pic de sare).  

Puteți să începeți să gătiți carnea cea mai tare mai întâi, după care adăugați carnea mai moale pentru a se găti mai ușor. Începeți totuși cu carnea de vită, intestinele și burta, mai apoi adăugați ficatul și rinichii câteva minute mai târziu.  

Gătiți totul la foc medium timp de 20-40 de minute, apoi adăugați seminețele de Ehu, Uziza, racul și ceapa care a mai rămas. Fierbeți totul timp de 5-10 minute, gustați apoi dacă are destulă sare și piper.

Adăugați Utazi-ul tăiat și condimentele în același timp, sare și piper după gust. Lăsați totul să fiarbă pentru încă 5-10 minute și tocmai ați reușit să gătiți o supă delicioasă de carne de capră cu piper.

O puteți servi simplu sau cu o sticlă de băutură de care doriți. Unora le place să adauge un pic de orez sau yam în supă. Ca aperitiv, o puteți mânca cu o felie de pâine.

Să aveți un weekend relaxant alături de un castron cu supă picantă de carn de vită sau capră!  

Autor: Tubonemi - Nigeria
Traducător: Raluca Ivanovici
Sursa photo: www.houstonpress.com

EN

As the weekend comes upon us again, with streams of rain falling down delightfully this season, no better dish to warm us up than the assorted goat meat pepper soup. Pepper soup is one of the most delicious Nigerian foods, eaten as a meal or as an appetizer. Although we have the fresh fish pepper soup, the catfish pepper soup which is fondly called ‘point and kill’, the goat meat pepper soup and even the beef or cow tail pepper soup, the assorted goat or beef brand may well be the most popular.

The assorted cow brand includes shaki (cow tripe), pkomo (cow skin), fresh meat, intestine, liver and kidney.

Ingredients to prepare the dish include:

1 kg of assorted meat (goat or cow)

3 Ehu seeds

Scent leaves (a handful)

Ground Uziza seeds – 1 teaspoon

Sliced Utazi Leaves (optional; to taste)

2 cubes of maggi or knorr seasoning

4 Spoons of ground crayfish (optional)

Half cup of onions

Salt and pepper to taste

Sachet of Kitchen Glory (beef seasoning)

Preparation:

Note that since Uziza seeds are very peppery, be sure to taste before adding more (ordinary) pepper.

The seed of ehu is one of the most relevant pepper soup ingredients and it requires a special kind of preparation. Just go ahead and break away the outer shell, then go ahead and blend/pound together with the uziza seeds and crayfish.

Some people like to heat the ehu before using them. It is a common practice in the rural areas. They just throw them into red hot charcoal for few seconds then remove when they are turning dark, break away the outer membrane and grind. You may achieve the same end by dropping them in a frying iron spoon and hovering over the gas burner.

Also grind the uziza seeds, slice the onions and utazi leaves and set aside in a plate.

If you are preparing pepper soup with assorted goat meat you may want to wash the meat thoroughly with boiled water and start cooking with just onions and some simple ingredient (a cube of Maggi, sachet of kitchen glory and a pinch of salt).

You can start cooking the harder meat first and then add softer and easier to cook ones later; probably begin with the cow flesh, intestine and cow tripe (towel); and then add the liver and kidney several minutes later.

Cook on medium heat for 20-40 minutes, then add the ground ehu, uziza, crayfish and remaining onions. Allow to boil for about 5-10min, taste for salt and pepper.

Add the sliced utazi and scent leaves simultaneously, salt and (ordinary) pepper to taste. Allow to boil for another five to ten minutes and you just made a delicious goat meat pepper soup.

You can serve alone with a chilled bottle of your favorite drink. Some people enjoy it better with boiled white rice or yam. As an appetizer, you may eat together with bread.

Have a relaxing weekend with a hot spicy bowl of pepper soup!

Author: Tubonemi - Nigeria

Share it!
Tags: retete, vara, culinare, salata, supa, sanatos, mancare,


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.