Logo

Suedia/Tarile nordice unite contra ... Rusiei

Author: admin
Posted: 4 years ago
Read: 11663 times
Suedia/Tarile nordice unite contra ... Rusiei Image

Suedia/Tarile nordice unite contra ... Rusiei

RO

Dintre cele cinci țări nordice, adică Suedia, Norvegia, Finlanda, Danemarca și Islanda, doar trei sunt membre NATO, și anume Islanda, Danemarca și Norvegia. Suedia și Finlanda au preferat să nu adereze la astfel de organizații de teamă să nu înfurie Rusia lui Putin, dar în ultima vreme, acestea au declarat că se gândesc să adereze totuși sau să semneze niște tratate de apărare cu celelalte țări nordice din cauza Rusiei și a amenințării care a devenit în ultimii ani.

În general pașnice și lăsând Uniunea Europeană sau Statele Unite să fie în centrul atenției, națiunile nordice recunosc că Rusia este cea mai mare amenințare în momentul de față la stabilitatea Europei și au decis să semneze un tratat de apărare pentru a se asigura că toate cele cinci sunt protejate în cazul unui atac.

Această decizie vine după ce Rusia, în ciuda faptului că are probleme mari cu economia din cauza sancțiunilor impuse de Uniunea Europeană și Statele Unite, a investit într-un proiect de extragere a gazelor naturale din regiunea Arctică. Țările nordice se tem că acesta ar putea fi o scuză pentru a ajunge în regiunea Arctică, cum s-a întâmplat în Ucraina și vor să se asigure că vor fi protejate.

Dacă până și țările nordice, care de obicei nu se implică în scandaluri internaționale, au ajuns să semneze tratate de apărare între ele, vedem deci cât de tare se teme Europa de Rusia lui Putin. 

Autor: Raluca
Sursa photo: www.wikimedia.org

EN

Share it!
Tags: suedia, finlanda, norvegia, islanda, danemarca, rusia, tratat, aparare,


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.