Logo

Suedia/ Multi imigranti, putine joburi!

Author: admin
Posted: 3 years ago
Read: 6175 times
Suedia/ Multi imigranti, putine joburi! Image

Suedia/ Multi imigranti, putine joburi!

RO

STOCKHOLM: Piața suedeză nu a mai fost niciodată atât de competitivă – fluxul de imigranți a dus la ocuparea unor joburi care nu mai fuseseră ocupate în trecut, iar acum există mult mai mulți aplicanți decât joburi disponbile. Acum câțiva ani, când te plimbai prin Stockholm, peste tot prin restaurante, magazine sau alte locuri puteai vedea anunțuri de angajare.  

Deși metodele de recrutare s-au schimbat și s-au adaptat, a devenit de asemenea foarte dificil pentru oameni să găsească joburi în Suedia.

Lui Amir Ali, un imigrant din Siria, i se pare extraordinar de dificil însă. „Când ne-am mutat aici, am crezut că vom putea să începem o nouă viață. Eu am crezut că dacă pot să vorbesc engleză, îmi voi găsi un job rapid. Dar până acum, nu am găsit nimic. Am mers la oficiul pentru ocuparea forței de muncă și nu aveau nici un job pentru mine. Tot ceea ce pot să fac este să învăț suedeză și să sper că într-o zi îmi voi găsi un job, dar acum nu prea am speranțe.”  

El nu e singur. Sunt sute de mii de oameni care se chinuie să își găsească un job. Biroul pentru ocuparea forței de muncă din Suedia se confruntă cu un număr record de cereri de azil. Au fost multe întârzieri și date emise pentru diferite permise care au fost modificate de multe ori. Procesul care dura de obicei 3 luni s-a extins până la cel puțin 7.

O altă persoană care a dorit să rămână anonimă a declarat că el și familia sa abia reușesc să facă față presiunii. El declară de asemenea că deși sunt în viață, nu prea au pentru ce să trăiască. În timp ce copiii merg la școală, ei nu au nimic de făcut. Trăiam într-o casă frumoasă, aveam joburi, bani, puteam să mergem în diferite locuri, dar acum nu putem face nimic, a declarat el.

Deși situațiile economice sunt stabile, este necesar să știm dacă economia suedeză va putea să suporte presiunea. Pentru a se putea menține, trebuie ca un număr foarte mare de lucrători străini să se alăture forței de muncă cât mai repede posibil. Presiunea de a include pe toată lumea în sistem înseamnă că în următorii câțiva ani, găsirea unui job va fi și mai dificil ca acum.  

Până acum, putem spera că problemele din regiunile afectate de război vor dispărea, pentru ca țara să nu trebuiască să ia măsuri extraordinare pentru a administra economia internă. Până acum, căutarea unui job continuă să fie o provocare pe care doar cei care au experiență pot să o învingă.  

Autor: Zak Hades - Serbia
Traducător: Raluca Ivanovici
Sursa photo: www.mirror.co.uk

EN

Share it!
Tags: suedia, economie, imigranti, islam, musulmani, europa, someri,


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.