Logo

Suedia/ Motivele atacatorului din Trollhattan

Author: admin
Posted: 3 years ago
Read: 4523 times
Suedia/ Motivele atacatorului din Trollhattan Image

Suedia/ Motivele atacatorului din Trollhattan

RO

Incidentul care a șocat Suedia în ultimele săptămâni, cel în care un tânăr de 21 de ani, îmbrăcat într-un costum Darth Vader, faimosul personaj din seria Star Wars, a atacat și ucis două persoane cu o sabie într-o școală din Trollhattan este încă pe prima pagină a ziarelor.

Tânărul făcuse câteva poze cu elevii înainte de atac, după cum au declarat chiar studenții. În urma atacului său, un profesor de 41 de ani și un elev de 17 ani au murit din cauza rănilor, iar încă 3 studenți au fost luați cu ambulanțe și duși la spital, dar starea lor este stabilă, potrivit purtătorului de cuvânt al spitalului.

Poliția investighează acum motivele pentru care tânărul a comis atacul. Conform unor surse, tânărul ar fi fost un susținător înrăit al partidelor extremiste de dreapta care sunt împotriva imigrației. Acesta ar părea, la prima vedere, un motiv destul de bun, având în vedere că tânărul a atacat profesori și elevi dintr-o școală formată predominant din copii ai imigranților, aici aflându-se mulți imigranți și refugiați din țări precum Irak, Afghanistan, India și multe altele.

Poliția nu a făcut însă o declarație oficială în acest caz, iar când a fost întrebat de această presupunere, Primul Ministru al Suediei a preferat să ignore întrebarea. Cazul rămâne însă deschis. 

Autor: Raluca Ivanovici
Sursa photo: www.express.co.uk

EN

Share it!
Tags: suedia, rasism, imigranti, atac, sabie,


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.