Logo

Spatiul mai rapid decat ... lumina!

Author: admin
Posted: 4 years ago
Read: 11208 times
Spatiul mai rapid decat ... lumina! Image

Spatiul mai rapid decat ... lumina!

RO

După cum am învățat cu toții în școală, nimic nu poate fi mai rapid decât lumina. Iată însă că acum, cercetătorii din întreaga lume, după îndelungi cercetări în ceea ce privește nașterea Universului în care trăim, au ajuns la concluzia că există ceva care se deplasează mai repede decât lumina, iar acel ceva este ... spațiul însuși.

Potrivit oamenilor de știință, teoriile în ceea ce privește data exactă când Universul nostru a luat naștere, mai bine zis cunoscutul moment „Big Bang” a avut loc de fapt în urmă cu 13.8 miliarde de ani, o cifră mult mai mare decât cercetătorii credeau inițial. Când oamenii de știință s-au hotărât să studieze spațiul, ideea inițială era de a observa modul în care diferite corpuri planetare existau în Univers, aici menționând planetele, asteroizii, cometele și altele. Acum însă, după îndelungi cercetări, aceștia au ajuns la concluzia că pot folosi datele obținute pentru a determina cu exactitate momentul Big Bang-ului pentru a obține deci o dată mai reală decât cea presupusă în trecut.

Pe lângă acest fapt, cercetătorii și fiziciștii au ajuns la concluzia uimitoare că spațiul se extinde mai repede decât viteza luminii, lucru nemaiauzit până acum. Analizând cât de mult s-a extins Universul din momentul Big Bang-ului, dar și cât de mult s-a extins de când a apărut omul. O dovadă a expansiunii Universului este lumina altor corpuri cerești care nu ajunge și pe Pământ, fapt care demonstrează că Universul se extinde mai repede decât viteza luminii.

Mulțumită tehnologiei pe care o avem astăzi, poate că în viitor ne vom bucura și de alte descoperiri mai importante și mai fascinante decât aceasta. 

Autor: Raluca
Sursa photo: www.wonderfulengineering.com

EN

Share it!
Tags: space, lumina, nasa, solar system,


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.