Logo

Spania/ Avion NATO prabusit in Spania!

Author: admin
Posted: 3 years ago
Read: 9143 times
Spania/ Avion NATO prabusit in Spania! Image

Spania/ Avion NATO prabusit in Spania!

RO

Spaniolii se confruntă astăzi cu un incident foarte grav. Un avion s-a prăbușit într-o bază militară din țară atunci când încerca să decoleze. Potrivit primelor informații, unul dintre cei doi piloți a efectuat o manevră greșită ceea ce a dus la prăbușirea aeronavei. Ambii piloți au murit, luând cu ei și încă 8 oameni, aceștia fiind toți de origine franceză.

Avionul s-a prăbușit la aproximativ 260 de km în sud-vestul Madridului la ora 15:30. Pompierii au stins imediat focul ce a izbucnit în urma prăbușirii. Avionul era unul ce aparținea NATO și din păcate, în momentul în care s-a prăbușit a luat cu sine și alte avioane destinate antrenării piloților. Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg a declarat că prăbușirea și faptul că au existat morți îl întristează. „Această tragedie afectează întreaga familie NATO” a declarat el. „Vreau să trimit condoleanțe familiilor victimelor și națiunilor victimelor și urez o însănătoșire grabnică celor răniți.”

Oficialii spanioli au declarat că avionul executa manevre de exercițiu în aer. Acest exercițiu poartă numele de Programul de Leadership Tactic (Tactical Leadership Programme) NATO. Acest program nu face parte din structura NATO, ci este o organizație în sine formată după ce 10 națiuni s-au pus de acord să dezvolte capacitățile de leadership ale fiecărui pilot și membru al echipajului cu scopul de a îmbunătăți eficacitatea forțelor aliate.

Dintre victime, pe lângă cei doi piloți greci uciși și cei opt francezi care și-au pierdut viața, au mai existat 21 de răniți, dintre care 5 sunt în stare gravă. 

Autor: Raluca
Sursa photo: www.yahoo.com

EN

Share it!
Tags: spania, avion, nato,


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.