Logo

Spanac in stil camerunian!

Author: admin
Posted: 1 year ago
Read: 6119 times
Spanac in stil camerunian! Image

Spanac in stil camerunian!

RO

Un preparat foarte simplu pentru weekendul ce vine este spanacul prăjit în stil camerunian. Nu e doar simplu, ci e și delicios și sănătos. 

Printre ingrediente se numără:

1 legătură (300 de grame) de spanac tânăr, spălat, o cană de ciuperci shiitake, tulpina și un sfert dintr-o ceapă medie tăiată gros, o linguriță de ulei de măsline și pudră de usturoi după gust.  

Mod de preparare: încălziți uleiul de măsline într-o tigaie sau un wok chinezesc la foc mediu. Adăugați ciupercile și ceapa și gătiți până sunt aproape gata. Adăugați și spanacul și puneți ușor pe deasupra pudră de usturoi. Prăjiți până când spanacul se ofilește, în jur de 5-6 minute.  

Acest preparat se servește de obicei alături de un pui grill și cartofi la grătar, alături de banane gătite plantain. Puteți mânca totul cu mâna! (are gust mai bun așa).  

O altă procedură este prăjirea baconului până devine maro și crocant într-o tigaie pe foc mediu. Scurgeți, fărâmițați și puneți-l deoparte.  

Topiți untul și încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare la foc mediu. Amestecați baconul cu usturoiul și ceapa. Gătiți și amestecați timp de 2 minute, apoi adăugați spanacul până devine acoperit cu un strat de unt și ulei. Acoperiți tigaia, reduceți focul la mic și mai gătiți timp de 5 minute, amestecând încontinuu până când spanacul e moale. Adăugați sare și piper după gust. Bineînțeles că pentru asta veți avea nevoie de următoarele:  

5 felii de bacon, 2 lingurițe și un sfert de unt, un sfert de cană de ulei de măsline, 2 lingurițe de usturoi tocat, o ceapă dulce, 3 legături (180 de grame) de frunze mici de spanac, sare și piper proaspăt măcinat după gust.  

Dacă ajungeți vreodată să vi se pară aceste rețete o rutină plictisitoare, iată aici o altă rețetă africană pentru gătirea spanacului care e ușoară și poate fi gătită oricând în timpul săptămânii necesitând foarte puțin timp de pregătire.  

Aveți nevoie doar de spanac, roșii, cepe, creveți și curcan afumat și sunteți pe cale de a pregăti un preparat delicios.  

Spanacul fiert este deseori servit alături de orice alt preparat cu mult amidon – banane gătite în stil plantain (fripte sau prăjite), porumb fufu sau yam.  

Puteți să lăsați creveții deoparte, dar curcanul afumat adaugă o anumită savoare afumată preparatului. Puteți să înlocuiți spanacul cu verdețuri Collard, să adăugați mai multe condimente sau să vă jucați cu mai multe combinații până când o nimeriți pe cea potrivită. Dacă aveți raci de râu, puteți să amestecați și asta în tigaie.  

Timpul de pregătire este de 10 minute, în timp ce tipul de gătire este de 20 de minute. Pentru a hrăni 3-5 oameni, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

Un sfert de kg de creveți curățați de vene

Un sfert de kg de carne de curcan afumată

O ceapă medie tăiată felii

4-5 roșii proaspete tăiate cuburi

O jumătate de linguriță de piper roșu

O linguriță de paprika

6 kg de spanac (înghețat) decongelat și uscat

O jumătate sau o cană de ulei canola

Sare și piper după gust

O linguriță de pudră de bullion sau cub Maggie (opțional)

Instrucțiuni:

Primul lucru ce trebuie de făcut este să încălziți uleiul canola într-o tigaie de mărime medie pe un foc mediu.

Gătiți ușor creveții în 2 lingurițe de ulei până când au o culoare roză timp de 4-5 minute. Scoateți-i din tigaie și puneți-i deoparte.  

Adăugați carnea afumată de curcani în tigaie și gătiți cu ceapa timp de 3-4 minute, amestecând încontinuu și nelăsând mâncarea să se prindă de fundul tigăii.  

Adăugați roșiile, ardeiul roșu, paprika, cubul de Maggie (sau bulion) și gătiți amestecând încontinuu timp de 10 minute. Adăugați și sarea.  

Adăugați și spanacul și lăsați totul să se combine timp de 3-5 minute. Adăugați creveții gătiți, amestecați bine, puneți condimentele și serviți mâncarea. Să aveți un weekend superb cu spanac!  

Autor: Tubonemi - Nigeria
Traducător: Raluca Ivanovici
Sursa photo: www.devouringworldbites.com

EN

A very simple meal to make for the weekend is the Cameroon Fried Spinach. It is not just simple, it is healthy and tasty.

The ingredients you will need include:

1 (10 ounce) packaged baby spinach, rinsed 1 cup fresh shiitake mushrooms, stemmed and quartered 1 medium onion, coarsely chopped, 1 tablespoon olive oil and garlic powder to taste.

How to prepare: Heat the olive oil in a wok, or large frying pan over medium-high heat. Add the mushrooms and onion, and saute until they are about halfway done. Dump in the spinach, and liberally sprinkle with garlic powder. Fry until the spinach has wilted, about 5 to 7 minutes.

This is traditionally served with a whole grilled chicken and grilled potatoes and plantains. You eat everything with your fingers! (it tastes much better that way)."

An alternative procedure would be to fry the bacon until evenly brown and crisp in a skillet over medium heat. Drain, crumble, and set aside.

Melt the butter and heat the olive oil in a large skillet over medium heat. Mix in the crumbled bacon, garlic, and onion. Cook and stir 2 minutes, then mix in the spinach until evenly coated with the butter and oil. Cover skillet, reduce heat to low, and cook 5 minutes, stirring often, or until spinach is tender. Season with salt and pepper to serve. Of course, for this, you will need the following:

5 slices bacon, 2 2/3 tablespoons butter, 1/4 cup olive oil, 2 tablespoons minced garlic, 1 sweet onion, chopped 3 (6 ounce) bags baby spinach leaves, coarse salt and ground black pepper to taste.

If at times you get caught in a rut doing these same recipes over and over again, here is another African spinach dish that is easy to make, any time of the week  with minimal prep work.

All you need is spinach, tomatoes, onions, shrimp and smoked turkey and you are on your way to a tasty dish.

Stewed Spinach is often served with any starchy  meal  – plantains (roasted or fried), corn fufu, or yam.

You may leave out the shrimp but the smoked turkey adds a smoky flavor to the dish. Feel free to swap out the spinach for collard greens, add more spices or play with the spice combination to suit your taste buds. If you have  crayfish you may throw it in as well.

Prep time is 10 minutes while cook time is 20 minutes. To serve 3 to 5 people you willneed the following ingredients:

½ pound shrimp peeled and deveined

½ pound chopped smoked turkey

1 medium onion sliced

4-5 fresh tomatoes chopped

½ teaspoon cayenne pepper

1-teaspoon paprika

3 pounds spinach (frozen) thawed and drained

½ -1 cup canola oil

Salt and pepper to taste

1-teaspoon bouillon powder or Maggie cube (optional)

Instructions:

First thing to do is to heat canola oil in a medium saucepan over medium heat until hot.

Lightly sauté the shrimp in about 2 tablespoons oil until turns pink about 4-5 minutes. Remove and set aside.

Add the smoked turkey sauté with onions in the oil for 3-4 minutes, stirring often and scraping any browned bits off the bottom of the pot.

Add tomatoes, cayenne pepper, paprika, Maggie (bouillon) and cook stirring for about 10 minutes. Salt lightly

Throw in the spinach, and let it simmer, for about 3-5 minutes. Add the sauté shrimp, mix well, adjust for seasonings and serve. You are on to a great spinach weekend!

Author: Tubonemi - Nigeria

Share it!
Tags: culinare, retete, creveti, camerun, africa, spanac, curcan, rosii, salata,


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.