Logo

South Africa/ Crime peste crime...

Author: admin
Posted: 4 years ago
Read: 11432 times
South Africa/ Crime peste crime... Image

South Africa/ Crime peste crime...

RO
În noaptea de 13 noiembrie 2010 a fost un fatal schimb de focuri. O femeie a murit. Ea a fost Anni Dewani, 28 de ani, soția lui Shrien Dewani, 34 de ani, un om de afaceri britanic. Crima se presupune că a fost orchestrată într-un fals furt de mașină, în timpul lunii lor de miere din Cape Town, Africa de Sud. De atunci, soțul ei a fost acuzat în instanță pentru uciderea ei.

În cazul în desfășurare, la 8 octombrie 2014, revelații noi din documentele judiciare sugerează că Shrien Dewani a navigat pe site-uri gay și de fetișuri, a doua zi după ce a fost găsit cadavrul soției sale. Shrien s-a uitat, de asemenea, pe site-uri de întâlniri de homosexuali, Gaydar, în timp ce el și proaspăta soție așteptau un zbor de legătură de la Johannesburg la Cape Town, după ce și-au petrecut prima parte a lunii de miere într-un safari de lux. Aceste admiteri au fost făcute de către domnul Dewani, ca parte a procesului său pentru uciderea și răpirea soției sale. Statul susține că l-a plătit pe șoferul de taxi să angajeze doi criminali să le fure mașina și să o ucidă pe soția sa, pentru o sumă de 1300 de lire.

În instanță, domnul Dewani a ajuns față în față, pentru prima dată de la crima din 2010, cu unul dintre cei doi bărbați care i-au atacat pe miri. Mziwamadoda Qwabe, 29 de ani, a pledat vinovat pentru rolul său în ucidere și, împreună cu șoferul de taxi, Zola Tongo, au primit o pedeapsă redusă, el fiind de acord să depună mărturie împotriva lui Dewani.

Procurorii sunt de așteptat să argumenteze că era un homosexual închis care a vrut să iasă din căsătoria lui. Cu toate acestea, domnul Dewani a emis o declarație publică prin care nega că era homosexual, în săptămânile de după crimă. El a spus că totul făcea parte dintr-o campanie a poliției sud-africane pentru a-l defăima. Cu toate acestea, procesul său a început în Cape Town săptămâna aceasta, iar el a recunoscut că a fost bisexual și a folosit prostituate de sex masculin, dar a insistat că și-a iubit soția și că a vrut să-și întemeieze o familie.

Cazul împotriva domnului Dewani continuă și iubitorii dreptății așteaptă un rezultat credibil.

Între timp, pe 9 octombrie, corpul unui diplomat marocan a fost găsit în casa de oaspeți unde locuia, în Johannesburg. Poliția din Africa de Sud o investighează ca o posibilă înjunghiere fatală.

Guvernul sud-african l-a identificat pe diplomatul decedat ca fiind Noureddine Fatmi, primul secretar responsabil cu afacerile consulare.

Corpul a fost găsit "într-o baltă de sânge", cu multiple răni de cuțit. Colegii săi, care au devenit îngrijorați când diplomatul nu a ajuns la muncă, au încercat să dea de el prin telefon, însă niciun rezultat. Apoi au mers la pensiunea unde a trăit singur în Pretoria, capitala Africii de Sud, și le-a cerut proprietarului să-i deschidă camera.

Un telefon mobil lipsea, dar alte bunuri nu au fost sustrase din pensiune. Deși se pare că a fost un jaf, poliția nu are niciun indiciu în acest caz.

Ministerul Afacerilor Externe din Maroc a declarat într-o declarație că se lucrează cu autoritățile din Africa de Sud cu privire la acest caz.

Între timp, trei suspecți cu vârste cuprinse între 21 și 30 de ani au fost arestați de către poliția din Ndwedwe, KwaZulu-Natal, în legătură cu uciderea unei eleve în vârstă de 17 ani, în Ndwedwe, la nord de Durban. Corpul gol al lui Lungile Cele a fost găsit într-o grădină în weekend, aproape de casa ei. Se presupune că a fost violată. Cei trei bărbați vor apărea în fața instanței în curând, sub acuzația de crimă.

În timp ce cresc crimele, se speră că binele va prevala asupra răului, iar poliția și instanțele de judecată vor face tot posibilul pentru a proteja și a asigura respectarea drepturilor și a justiției.

Autor: Tubonemi - Nigeria
Traducător: Narcisa Morariu
Sursa foto: westburypeople.co.uk

EN
On the night of November 13, 2010 there waps a fatal shooting. A woman died. She was Anni Dewani, 28, wife of Shrien Dewani, 34, a British business man. The murder has been alleged to have been orchestrated in a fake carjacking during their honeymoon in Cape Town, South Africa. Since then her husband has been accused and charged to court for her murder.

In the ongoing case, as at 08-October-2014, fresh revelations from court documents suggest that Shrien Dewani surfed gay and fetish websites the day after his wife\s body was found, court documents suggest. Shrien also looked at the homosexual dating website Gaydar as he and his new wife waited for a connecting flight to Cape Town from Johannesburg after spending the first part of their honeymoon at a luxury safari lodge. These admissions were made by Mr. Dewani as part of his trial for the murder and kidnapping of his late wife. The state alleges that he co-opted his taxi driver to hire two criminals to carjack them and kill his new wife for R15, 000 (£1,300).

In court on Wednesday, Mr. Dewani came face-to-face with one of the two men who attacked the newly-weds for the first time since the fatal shooting in 2010. Mziwamadoda Qwabe, 29, pleaded guilty to his role in the murder and, along with taxi driver Zola Tongo, was given a reduced sentence if he agreed to give evidence against Mr. Dewani.

Prosecutors are expected to argue it was because he was a closet homosexual who wanted out of his marriage. However, Mr. Dewani has issued a public statement denying he was homosexual in the weeks after the murder. He said it was part of a South African police campaign to "smear" him. However, as his trial began in Cape Town this week, he admitted that he was bisexual and used male prostitutes, but insisted he loved his wife and wanted to start a family.

The case against Mr. Dewani continues and lovers of justice await a credible outcome.

Meanwhile, 09-October, the body of a Moroccan diplomat was found in the guesthouse where he was staying, in Johannesburg. South African police are investigating it as a possible fatal stabbing.

The South African government on Wednesday identified the deceased diplomat as Noureddine Fatmi, first secretary in charge of consular affairs.

The body was found "in a pool of blood" with multiple stab wounds. His colleagues who had became concerned when the diplomat did not arrive for work Tuesday morning, tried to reach him by telephone to no avail. They then went to the guesthouse where he lived on his own in Pretoria, the South African capital, and asked the landlord to open his room.

A cellular phone was missing, but no other belongings were removed from the guesthouse. Although it appears to have been a robbery, the Police have no leads in the case.

Morocco\s ministry of foreign affairs said in a statement that it is working with South African authorities on the case.

Meanwhile, three suspects aged between 21 and 30 were arrested by Ndwedwe police in KwaZUlu-Natal yesterday in connection with the killing of a 17-year-old learner in Ndwedwe north of Durban. The naked body of Lungile Cele was found in a garden near her home over the weekend. It is alleged that she was also raped. The three men will appear in court soon on charges of murder.

As the accounts of murder increase, it is hoped that good will prevail over evil as the police and the courts do their best to protect and enforce rights and justice.

Author: Tubonemi - Nigeria

Share it!
Tags: crima, sotie, diplomat, suspecti, politie


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.