Logo

South Africa / O reteta traditionala , desertul Malva

Author: admin
Posted: 3 years ago
Read: 33853 times
South Africa / O reteta traditionala , desertul Malva Image

South Africa / O reteta traditionala , desertul Malva

RO

Un preparat foarte popular în Cape Town și în majoritatea orașelor din Africa de Sud este puddingul Malva. Vizitatorii și localnicii se bucură împreună de cât de delicios este acest preparat. Malva este o prăjitură poroasă acoperită cu o cremă Anglaise făcută în casă care se servește caldă.

Pentru a obține blatul Malva, aveți nevoie de gem de caise și bicarbonate de sodiu, două ingrediente fac orice prăjitură delicioasă. Iată câteva trucuri pentru a vă asigura că Malva este un succes:

1. Asigurați-vă că toate ingredientele sunt bine amestecate.

2. Asigurați-vă că aveți ingredientul cheie, bicarbonatul de soda și oțet ALB. Oțetul este secretul acestei prăjituri.  

3. Odată ce Malva este coaptă, folosiți o furculiță pentru a face găuri în întreaga prăjitură. Dacă faceți asta, sosul va pătrunde peste tot în prăjitură, făcând-o și mai delicioasă.  

4. Chiar dacă credeți că aveți prea mult sos, aveți încredere în rețetă și turnați-l tot peste prăjitură.

Acest desert poate fi realizat cu o zi sau două înainte de a fi servit și poate fi reîncălzit. Asigurați-vă că o mâncați și cu un pic de înghețată sau cremă cu ou și lapte.  

Ingredientele unei prăjituri Malva pentru două persoane sunt:

330 g (1½ căni) de zahăr pudră  

115 g de unt nesărat, plus puțin pentru ungerea tăvii  

60 ml (¼ căni) gem de caise  

1 ou

250 ml (1 cană) de lapte  

2 lingurițe de oțet alb  

1 linguriță de pasta de vanilie   

150 g (1 cană) de făină albă  

1 linguriță de bicarbonat de  sodiu  

Puțină sare

60 ml (¼ cană) de apă fierbinte  

250 ml (1 cană) de cremă sau lapte evaporat  

Frișcă bătută ușor sau cremă anglaise pentru servire

Țineți minte că temperaturile sunt convenționale. Dacă folosiți cuptorul din aragaz (convecție) reduceri temperature cu 20 de grade Celsius. Noi aici am vorbit de căni și lingurițe australiene, adică o linguriță este egală cu 5 ml, o lingură este egală cu 20 de ml, o cană este egală cu 250 de ml. Toate fructele sunt proaspete (decât dacă este specificat altfel) și toate cănile nu sunt umplute până sus. Toate legumele sunt de mărime medie și curățate, cu excepția cazului în care este specificat altfel. Toate ouăle sunt de 55-60 de grame în general.  

Un alt set de instrucțiuni pentru prepararea prăjiturii Malva ar putea fi acesta:

Încălziți cuptorul la 180 de grade. Dați cu unt pe fund un vas cu o capacitate de 2 litri (8 căni).

Folosind un mixer, bateți o cană de zahăr, 15 g de unt, gemul și oulă, până compoziția ajunge pală și pufoasă.

Amestecați laptele, oțetul și pasta de vanilie. Mix together the milk, vinegar and vanilla bean paste.

Amestecați făina, bicarbonatul și sarea. Sift together the flour, bicarbonate of soda and salt.

Altfel, ați putea împături amestecul de făină cu cel de lapte în cel de ouă până când sunt combinate. Turnați apoi totul într-un bol pentru copt, acoperiți-l cu folie de aluminiu și lăsați-l la copt 40-45 de minute până când este tare.  

Când puddingul este aproape gata, amestecați apa fierbinte, crema și zahărul și untul care a mai rămas într-o tigaie la foc mediu până când untul se topește și zahărul se dizolvă. Lăsați amestecul aproape să fiarbă, apoi turnați-l peste puddingul din bol.

Serviți cu frișcă bătută ușor sau crema Anglaise.

Gustul este deosebit!

Autor: Tubonemi - Nigeria
Traducător: Raluca
Sursa photo: www.inspiringwomen.co.za

EN

Very popular in Cape Town and most of South Africa is the delectable Malva pudding. Visitors and citizens alike relish the tastiness of this pudding.  Malva is a spongy warm cake topped with a homemade crème Anglaise.

To get the Malva base, if you have apricot jam in your cupboard and baking soda (bicarbonate of soda to some) then you are set to create a memorable finale to any meal. Here are a few tricks to be sure that your Malva is a success:

1. Make sure that the ingredients are well blended;

2. be sure to have the key ingredient, baking soda and WHITE vinegar. Vinegar is the real secret to this dish;

3. Once the Malva is baked, be liberal with the hole-poking. It is important that the sauce seeps into all corners of the cake, making it permeable;

4. Even if you think you have too much sauce, trust the recipe and keep pouring until it is all used up.

This dessert can be made a day or two ahead of time and warmed up before serving it. Be sure to share and enjoy with some custard or ice cream.

The ingredients for Malva for two people are:

330 g (1½ cups) caster sugar

115 g soft unsalted butter, plus extra for greasing

60 ml (¼ cup) smooth apricot jam

1 egg

250 ml (1 cup) milk

2 tsp. white vinegar

1 tsp. vanilla bean paste

150 g (1 cup) plain flour

1 tsp. bicarbonate of soda

Pinch of salt

60 ml (¼ cup) hot water

250 ml (1 cup) cream or evaporated milk

Lightly whipped cream or crème anglaise, to serve

Note that oven temperatures are for conventional; if using fan-forced (convection), reduce the temperature by 20˚C. We use Australian tablespoons and cups: 1 teaspoon equals 5 ml; 1 tablespoon equals 20 ml; 1 cup equals 250 ml. All herbs are fresh (unless specified) and cups are lightly packed. All vegetables are medium size and peeled, unless specified. All eggs are 55-60 g, unless specified.

Another set of instructions or style for preparing Malva, could be this:

Preheat the oven to 180°C. Butter a 2 litre (8 cup) capacity baking dish.

Using an electric mixer, beat 1 cup of the sugar, 15g of the butter, the jam and egg, until pale and fluffy.

Mix together the milk, vinegar and vanilla bean paste.

Sift together the flour, bicarbonate of soda and salt.

Alternately, fold the flour mixture and milk mixture into the egg mixture until thoroughly combined. Pour into prepared baking dish, cover with lightly oiled foil and bake for 40-45 minutes, or until just firm.

When pudding is nearly ready, stir the hot water, cream and remaining sugar and butter in a saucepan over medium until the butter melts and sugar dissolves. Bring to just below the boil, then pour over the pudding in the dish.

Serve with lightly whipped cream or crème anglaise.

You cannot describe the taste!

Author: Tubonemi - Nigeria

Share it!
Tags: africa, prajitura, reteta, culinar, malva, pudding, dulce,


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.