Logo

Rusia / Bilionarul Mechel ... in faliment!

Author: admin
Posted: 4 years ago
Read: 7253 times
Rusia / Bilionarul Mechel ... in faliment! Image

Rusia / Bilionarul Mechel ... in faliment!

RO

Purtătorul de cuvânt al companiei Mechel, una dintre cele mai mari companii de cărbune din Rusia, a declarat că aceasta nu mai poate fi salvată de nimeni și va da faliment în lunile ce urmează. Acest lucru va răni considerabil buzunarele oligarhului Igor Vladimirovich Zyuzin, forța din spatele acestei companii.

Ministrul economiei din Rusia, Alexei Ulyukayev a declarat că groapa în care s-a afundat Mechel este prea adâncă pentru a putea fi salvată, motiv pentru care cel mai potrivit curs este falimentul. Compania a suferit diferite restructurări din 2010, însă datorită sancțiunilor impuse de țările occidentale, în principal Statele Unite și Germania, care au afectat puternic economia Rusiei, nu au avut efectul dorit. Tot din cauza sancțiunilor, Mechel nu este o atracție pentru investitori, care preferă să stea departe de Rusia în momentul de față.

Compania operează în 11 state rusești și oferă 80.000 de locuri de muncă în acestea, dar totuși, nu se știe dacă statul va accepta să o salveze, deoarece directorul Igor Vladimirovich Zyuzin nu este unul dintre miliardarii preferați ai președintelui Putin.

Mechel s-a născut în urmă cu 12 ani. Deși prezicerile în ceea ce privește viitorul acesteia nu sunt prea bune, este posibil totuși ca Mechel să găsească un cumpărător care să o salveze de la faliment. 

Autor: Raluca
Sursa photo: www.wsj.net

EN

Share it!
Tags: mechel, rusia, putin, faliment, carbuni,


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.