Logo

Rusia / Alianta pacatoasa?!

Author: admin
Posted: 4 years ago
Read: 8184 times
Rusia / Alianta pacatoasa?! Image

Rusia / Alianta pacatoasa?!

RO

Surse din cadrul Kremlinului declară că ar exista o înțelegere ascunsă între liderul cecen, Ramzan Kadyrov, și președintele rus Vladimir Putin, conform căreia Putin ar închide ochii la toate abuzurile drepturilor omului care au loc în regiunea cecenă a Rusiei și ar permite liderului cecen să creeze o regiune islamică, după cum a dorit întotdeauna, cu condiția ca această nouă regiune să depindă complet din punct de vedere financiar de Moscova.

Informațiile arată că liderul opoziției, Boris Nemtsov, care a fost asasinat luna trecută, ar fi știut despre această înțelegere și ar fi vrut să o facă publică înainte de a fi ucis cu sânge rece pe străzile Kremlinului.

Se pare că în ultimii 8 ani, Putin ar fi închis ochii și ar fi lăsat cecenii să facă ce vor în regiunea controlată de ei. Criticii, printre care s-au numărat și Boris Nemtsov, se tem că această înțelegere ar putea să cadă la un moment dat din cauza puterii pe care Kadyrov ar acumula-o în timp. Acesta ar putea atunci să iasă de sub controlul lui Putin, ceea ce ar avea consecințe grave în Rusia.

Informațiile arată că deși părea că asasinii lui Nemtsov ar fi putut fi niște locotenenți de-ai lui Kadyrov, cazul liderului opoziției a fost numit o crimă motivată de ură, ceea ce înseamnă că nu se va mai căuta numele celui care a ordonat asasinatul, ci doar cei care au apăsat pe trăgaci. 

Autor: Raluca
Sursa photo: www.rferl.com

EN

Share it!
Tags: rusia, putin, cecenia, acord,


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.