Logo

Romania va fi gazda Campionatului Mondial de Sporturi Electronice

Author: admin
Posted: 5 years ago
Read: 5558 times
Romania va fi gazda Campionatului Mondial de Sporturi Electronice Image

Romania va fi gazda Campionatului Mondial de Sporturi Electronice

Descarca

Finalul lunii octombrie se anunţă a fi unul incendiar pentru împătimiţii de sporturi electronice din toată lumea.

În premieră, România va fi gazda Campionatului Mondial de Sporturi Electronice, desfăşurat la Sala Polivalentă din Bucureşti, între 31 şi 4 noiembrie 2013.

Acest campionat nu doar că se va desfăşura în premieră în ţara noastră, dar va fi şi prima dată când se va ţine în afara Coreei de Sud, cunoscută ca “ţara jocurilor sportive”.

La eveniment vor participa 270 de persoane din 46 de ţări, iar România va fi reprezentată de 12 sportivi calificaţi automat, pentru că ţara este organizatoarea competiţiei. 10 sportivi vor participa în concursurile masculine, iar două sportive vor fi la feminin.

Campionatul Mondial de Sporturi Electronice va avea două competiţii, una masculină, cu două discipline - League of Legends şi Alliance of Valiant Arms (un joc de tipul Counter Strike), şi una feminină, constând în concursuri de StarCraft 2 şi Tekken Tag Tournament 2.

Pentru League of Legends, se vor acorda premii în valoare de 27.000 de dolari, iar pentru Alliance of Valiant Arms, vor fi premii de 18.000 de dolari. În schimb, pentru probele feminine nu s-au stabilit încă premiile.

De-a lungul timpului, România a dovedit că poate fi un adversar de temut, dacă ţinem cont că a mai obţinut medalii la celelalte campionate mondiale organizate până acum, la ultimul fiind pe locul al treilea, după Coreea de Sud şi Austria.

Toţi doritorii care vor să-i vadă pe competitori trebuie să scoată din buzunar aproximativ 10 euro pentru întreaga competiţie.

Cum se aşteaptă ca acest campionat să atragă între 5.000 şi 10.000 de spectatori, un ecran uriaş va fi amplasat în Sala Polivalentă, pentru ca toată lumea să vadă competiţia.

Bugetul competiţiei este de aproximativ un milion de euro, care vine din finanţări ale partenerilor şi bugetul Federaţiei internaţionale.

Campionatul Mondial de Sporturi Electronice 2013 se va desfăşura sub atenta supraveghere a lui Silviu Stroie, preşedintele Ligii Gamerilor Profesionişti din România, Nicolae Bănicioiu, ministrul tineretului şi sportului, şi a lui Won-Suk Oh, secretarul general al Federaţiei Internaţionale de Sport Electronic.

Irina Burghelea

Share it!
Tags:


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.