Logo

Riscul de a fi student in US !?

Author: admin
Posted: 3 years ago
Read: 7792 times
Riscul de a fi student in US !? Image

Riscul de a fi student in US !?

RO

Statele Unite ale Americii au avut mereu o reputație proastă în întreaga lume în ceea ce privește atacurile armate în locuri publice. Studenți sau oameni singuratici care nu se pot integra în societate preferă să cumpere arme de foc (care sunt ușor accesibile din cauza legilor permisive) și să atace persoane nevinovate, pentru ca mai apoi, după ce au ucis cât mai mulți oameni, să se sinucidă. Conform statisticilor, doar anul acesta, în școli, licee sau în campusurile universitare, au avut loc 45 de astfel de atacuri. Deși majoritatea nu s-au soldat cu victime sau atacatorul a reușit doar să-și rănească țintele, există câteva care au zguduit întreaga lume.

Probabil cele mai faimoase astfel de incidente sunt cele care au avut loc la liceul Columbine, la școala primară Sandy Hook și, recent, cel din campusul Universității Umqua din Oregon. Statisticile arată că din cele 17 atacuri cu arme de foc în campusurile universitare din Statele Unite de anul acesta, cel de la Universitatea Umqua din Roseburg, statul Oregon, este cel mai grav.

Să o luăm cu începutul. Cei doi atacatori de la liceul Columbine din orașul Littletown, Colorado, erau doi tineri de 17 și 18 ani pe nume Eric Harris și Dylan Klebold. Cei doi și-au plănuit în detaliu atacul în 1999, plantând diferite bombe care să îi deruteze pe profesori și forțele de securitate, iar mai apoi au început să ucidă studenți, calmi, plimbându-se printre mesele din cantina liceului și luând viață după viață. Când s-au văzut înconjurați de poliție, cei doi s-au sinucis, încheind astfel unul dintre cele mai sângeroase atacuri într-un liceu din Statele Unite. Numărul victimelor s-a ridicat la 13, fără a-i include pe cei doi criminali.

Criminalul de la școala generală Sandy Hook din Newtown, Connecticut, pe numele lui Adam Lanza și în vârstă de doar 20 de ani, și-a ucis mama, iar mai apoi 27 de copii în vârstă de 6 și 7 ani și profesori nevinovați. S-a sinucis apoi, înainte ca poliția să îl poată aresta. Tânărul suferea de probleme mentale și fusese internat într-un spital pentru persoane cu astfel de afecțiuni, dar în urma rugăminților mamei lui, fusese eliberat în grija acesteia.

Ultimul din această serie de incidente tragice este cel care a avut loc săptămâna trecută, în campusul Universității Umqua din statul Oregon. Atacatorul, pe nume Chris Harper Mercer, în vârstă de 26 de ani, a deschis focul în campus, ucigând 10 studenți și rănind cel puțin încă 7. Martorii au declarat că tânărul a intrat într-o sală de clasă, iar după ce a împușcat un profesor în cap, fără ezitare, a cerut studenților creștini să se ridice în picioare, după care le-ar fi spus, la fel de calm, „e bine că sunteți creștini, pentru că veți face cunoștință cu Dumnezeu în 2 secunde.” A împușcat apoi fără milă.

Statisticile sunt covârșitoare. Sigur, fiecare țară are tragediile ei, dar acest tip de incident armat este specific Statelor Unite și se întâmplă atât de des, încât te face să te gândești: merită să fii student în America (oricât de bine ar suna), să înveți cât poți și să ai zeci de vise, pentru ca apoi un criminal ca cei de mai de sus să te ucidă pe motiv că el dacă el nu are o viață frumoasă, nimeni nu are dreptul să trăiască?

Autor: Raluca Ivanovici
Sursa photo: www.gannett-cdn.com

EN

Share it!
Tags: columbine, sandy hook, atac, terorism, islam, oregon, usa,


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.