Logo

Croatia/ Top Restaurante in Istria

Author: admin
Posted: 2 years ago
Read: 8905 times
Croatia/ Top Restaurante in Istria Image

Croatia/ Top Restaurante in Istria

RO

Istria este cea mai mare peninsulă croată (și adriatică). Este localizată în partea de nord a Mării Adriatice pe teritoriul Sloveniei, Croației și Italiei. Granițele geografice ale Istriei se întind până la Golfurile Trieste și Preluka.  

Bucătăria istriană este foarte gustoasă. Oferta gastronomică din restaurante se învârte în jurul fructelor de mare și a peștelui, iar pe lângă asta, mai există și diferite specialități care variază în funcție de mâncărurile de sezon.  

Valea râului Mirna din Istria, în special în apropierea Motovunului, este casa faimoasei trufe. Popularitatea și atracția acestui loc crește încontinuu, în special din noiembrie 1999, când Giancarlo Zigante a găsit cea mai mare trufă din lume care cântărea 1.31 de kg și care a intrat în Cartea Recordurilor Guiness, iar Motovun a primit numele de „centrul trufelor”.  

Restaurantul Zigante din Motovun este localizat aproape de habitatul natural al trufelor și este primul restaurant croat care se specializează în preparate făcute din trufa istriană. De-a lungul anului, musafirii de peste tot din lume aleg preparate din meniuri atent create. Restaurantul are și o pivniță pentru vinuri foarte bogată ce conține multe vinuri străine și locale.  

Clienții de obicei sunt primiți cu căldură, bunătate și profesionalismul stafului în restaurant, bucurându-se de tradițiile, mediul, aromele speciale și bunătățile istriei. Faptul că a reușit să îndeplinească toate aceste cereri a transformat hotelul Villa Annette într-unul ce se află pe o poziție respectabilă în oferta turistică pe coasta de est a Istriei. Restaurantul folosește rețetele originale pe care bunicile din Istria le preparau folosind fructe din mediul natural al pădurilor (ciuperci din păduri, trufe de pe pajiști, asparagus sălbatic, castane) din lunci (rozmarin, salvie, busuioc, cimbru, dar și alte ierburi mediteraneene), din câmpuri (dovleac) și mare (pește proaspăt, crustacee).

Deoarece cel mai înalt turn al bisericii din Istria din Vodnjan se vede de la o distanța foarte mare, atât de pe pământ, cât și din mare, restaurantul Vodnjanka are o reputație foarte bună. La început, restaurantul oferea clienților paste făcute acasă foarte gustoase după rețete autentice istriene care încă domină până și astăzi oferta restaurantului Vodnjanka. Treizeci de ani de experiență au dus restaurantul într-o direcție foarte bună și au învățat stafful cel mai important lucru – cum să mulțumească clienții.  

Interiorul restaurantului Vodnjanka are camera elegante, un set sofisticat și artistic format dintr-un pian și mai multe păpușe pentru teatru. Mirosul și aspectul florilor mici de lavandă iau prin susprindere clienții.  

Restaurantul Giannino este localizat în Rovinj și eleganța sa rustic se potrivește foate bine acestui loc mitic. A fost deschis în 1982. Acest restaurant este unul cu fructe de mare fără un meniu permanent deoarece oferta sa depinde de ceea ce prind pescarii dimineața. Trei pescari Rovinj încearcă să prindă pește în fiecare seară special pentru restaurantul Giannina. Ceea ce prind ei variază de la homar la dorada și pești flați. Stafful servește aperitivuri făcute pe loc formate din vin și fructe înainte de fiecare masă. Optzeci de feluri de vin sunt oferite în acest restaurant, dar aici puteți degusta și vinuri italiene vechi, dar și locale.  

Veți simți spiritul trecutului și inima vieții de oraș, totul într-o atmosferă autentică și special, în care veți putea gusta toate specialitățile acestei regiuni unice și frumoase, care amestecă frumusețea natural a pădurii și a mării.  

Autor: Hvroje Fraxinus - Croația
Traducător: Raluca
Sursa photo: www.wikendi.com

EN

Istria is the largest Croatian (and the Adriatic) peninsula. It is located on the northern part of the Adriatic Sea on the territory of Slovenia, Croatia and Italy. Geographical boundaries of Istria line goes from the Gulf of Trieste to the bay Preluka.

Istrian cuisine is very tasty.  The gastronomic offer in the restaurants is most inspired with seafood and fish, and offer specialties vary according to season foods.

Valley of the river Mirna in Istria, especially in the vicinity of Motovun is home of the world famous truffle. The popularity and appeal of this site is constantly growing, especially since in November 1999 Giancarlo Zigante found the largest truffle in the world of 1.31 kilo, which entered in the Guinness Book of Records, and Motovun got the name of the world center of truffles.

Restaurant Zigante in the Motovun is located close to the natural habitat of truffles and is the first Croatian restaurant specializing in dishes from the Istrian truffle. Throughout the year, guests from around the world get carefully designed menus. The restaurant boasts a very rich wine-cellar which has many domestic and foreign wines.

Guest usually expects warm welcome in the restaurant, kindness and professionalism of staff, family environment, traditions, specific aromas and delights of Istria. Meeting these expectations led Hotel Villa Annette to a respectable position in the tourist offer and culinary scene on the east coast of Istria. Restaurant nurtures the original recipes that Istrian grandmothers have prepared based on the fruits of the natural environment of forests (mushrooms from the forest, the truffles from the fields, wild asparagus, chestnuts), from meadow (rosemary, sage, basil, thyme, and other Mediterranean herbs), fields (pumpkin) and see (fresh fish, shellfish).

As the highest church tower in Istria in Vodnjan is recognizable and visible from marine and terrestrial distance, so the restaurant Vodnjanka has great culinary reputation. In the beginning, restaurant offered to guests the tasty homemade pasta, by authentic Istrian recipes which still dominate today’s offer of restaurant Vodnjanka. Thirty years of experience has resulted in a safe way of keeping the restaurant in the target direction - how to please the guest.

The interior of Vodnjanka restaurant has elegant lounges, sophisticated and artistically oriented set, a piano, and theater puppets. Smell and appearance of tiny flowers of lavender positively surprise guests.

Restaurant Giannino is located in Rovinj and its rustic elegance completely fits the image of this mythical place. It was opened in 1982. This is a seafood restaurant without a permanent menu, because offer depends on what the fishermen get caught that morning. Three Rovinj fishermen try to catch fish every night especially for Restaurant Giannina. The catch varies from lobster, sea bream to sea bass and flatfishes. The staff before meals serves homemade aperitif of sparkling wine with fruit. Between eighty sorts of wine offered in this restaurant, they also offer individual archival Italian and local wines.

You will feel the spirit of old times and the heart of city life, and thereby in authentic and special atmosphere, to taste all the traditional specialties of this beautiful, unique region, where blends unspoiled natural beauty of the forest and the sea.

Author: Hvroje Fraxinus - Croatia

Share it!
Tags: istria, restaurante, croatia, turism,


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.