Logo

Rechin, fosila-vie de la 2000 m

Author: admin
Posted: 4 years ago
Read: 11887 times
Rechin, fosila-vie de la 2000 m Image

Rechin, fosila-vie de la 2000 m

RO
Un rechin dintr-o specie extrem de rară, considerat “dinozaur”, a fost prins de un pescar pe coasta oraşului australian Victoria. Rechinul îşi face apariţia foarte rar, întrucât trăieşte pe fundul oceanului, la adâncimi de peste 1200 de metri. Rechinul goblin datează de 125 de milioane de ani şi este cea mai rară specie din lume.

Cu aspect de spiriduş, înfricoşătorul rechin de apă adâncă şi-a făcut apariţi în plasa unui pescar din apele adânci ale Australiei, săptămâna trecută. Adulţii goblini cresc până la 12 metri lungime şi trăiesc în ape de până la 4000 metri adâncime.

Fosila vie se mai numeşte şi “rechinul vampir” deoarece urăşte lumina şi preferă întunericul.  Cu toate acestea, un pescar a reuşit să prindă creatura la doar 609 metri adâncime, în zona Green Cape. Rechinul minor are o culoare roz, aripioare gri, un nas lung şi câte un rând de dinţi scurţi şi ascuţiţi.

Lochlainn Kelly, în vârstă de 22 de ani, pescuia cu tatăl său, Mike, când a descoperit în plasa sa rechinul goblin. Mai mult entuziasmat, decât înfricoşat, pescarul a declarat că a mai văzut poze cu astfel de rechin, însă până acum nu a văzut unul în realitate.

Peştele a fost trimis la Muzeul Australian din Sydney pentru colecţia lor.


Autor: Narcisa MorariuSursa foto: www.grindtv.com
 
EN

Share it!
Tags: rechin, specie rara, goblin, dinozaur, vampir


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.