Logo

Pregatirea in casa a unor sosuri pentru salata sanatoase

Author: admin
Posted: 4 years ago
Read: 21106 times
Pregatirea in casa a unor sosuri pentru salata sanatoase Image

Pregatirea in casa a unor sosuri pentru salata sanatoase

RO

Salatele sunt o mancare usoara si hranitoare care ne umple de energie, iar sosurile pentru salate pot duce alimentatia sanatoasa la un alt nivel. Pot face la legumele si carnea sa aiba un gust si mai bun. Sosurile pe care le cumparam de la magazin pot sa aiba multe grasimi si multi conservanti, asa ca daca am invata sa ne condimentam singuri salatele, acestea ar fi si mai sanatoase

Sfaturi pentru pregatirea in casa a unor sosuri sanatoase pentru salate.

1. Puneti mai putin ulei. O sos pentru salata facut in casa ar trebui sa contina mai mult otet, mai multa zeama de lamaie sau mai mult suc de portocale decat ulei pentru a tine caloriile sub control. Adaptati retetele in asa fel incat sosul sa fie gustos chiar daca ati pus putin ulei.

2. Alegeti ingrediente care sa imbogateasca gustul sosului. Variati tipurile de otet si de ulei pe care le folositi pentru a da gust sosului fara sa adaugati multa grasime. Incercati sa folositi otet balsamic, otet de mere si uleiuri de masline, de nuci, de in si de susan. Verdeturile proaspete si taiate marunt adauga gust sosului pentru salata si contin antioxidanti.

3. Alegeti ingrediente care contin putine grasimi. Atunci cand vreti sa adaugati in salata sau in sosul pentru salata ingrediente precum smantana, iaurt si maioneza, alegeti-le pe cele sarace in grasimi.

4. Nu exagerati cu sarea. Sosurile pentru salata sanatoase nu ar trebui sa fie pline de sodiu. Asta inseamna sa adaugati putina sare sau sa nu adaugati sare deloc.

5. Pentru ingrosarea sosului folositi ingrediente care sa aiba putina grasime. De exemplu, e mai bine sa folositi faina decat unt.

Continuarea pe ghid-culinar.ro

EN

Share it!
Tags: salate, ghid, sosuri, zappernews


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.