Logo

Porsche Panamera S E-Hybrid facelift

Author: admin
Posted: 5 years ago
Read: 5292 times
Porsche Panamera S E-Hybrid facelift Image

Porsche Panamera S E-Hybrid facelift

Cars

Nivelul următor pentru Porsche, îl reprezintă o firma germană constructoare de automobile sport. A fost fondată în 1931 de Ferdinand Porsche, inginerul care a creat şi primul model Volkswagen, bine cunoscutul Volkswagen Beetle. Compania îşi are sediul în Stuttgart, Baden-Württemberg. În România, compania este reprezentată de firmele Porsche România şi Porsche Inter Auto România, care importă şi comercializează automobile marca Porsche, Audi, Volkswagen, Skoda, Seat, Bentley şi Lamborghini.

Atunci când testezi o versiune cu facelift a unui model deja prezent de ani buni pe piaţă, rar rămâi surprins de diferenţa între generaţii. Nu şi cu acest Porsche Panamera S hibrid, care chiar face o trecere la un nivel superior în privinţa tehnologiei hibride. Atunci când spui Porsche, spui 911 şi senzaţii extreme, sportivitate pură, indiferent de generaţie.

Da, chiar şi ultimul 911 joacă în acest film, chiar dacă unora li se pare prea „indirect” şi „domolit.” Poate doar mai matur. Porsche Panamera E-Hybrid urcă la nivelul următor. Căci nu contează atât de mult nici interiorul de lux, nici manevrabilitatea excelenţă pentru un GT şi nici detaliile optice ale faceliftului care împrospătează acest model. Ci faptul că inginerii germani au găsit soluţia pentru a avea o maşină extrem de puternică dar şi de economică, fără a deranja cumva şoferul. Panamera a fost controversată încă de la început, apoi versiunea diesel a iscat aprigi discuţii, pentru ca, în final, să avem şi o versiune... hibridă. Confortul e la cote demne de o maşină de lux, magia electrică are loc la nivelul butoanelor central. Profilul Panamerei este şi mai aerodinamic, gurile de ventilaţie, mai mari, iar dinamica, mai bună. Poţi face naveta pe 60-80 de km folosind motorul pe benzină, pentru doar 10-20 de km, iar în rest, pe cel electric, extinzând astfel autonomia electrică la 50-60 de kilometric; consumul mediu anunţat pentru Panamera S E-Hybrid este de 3.1 litri/100km. Ioana Cucu

Share it!
Tags:


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.