Logo

Polonia / Se pregatesc polonezii de razboi ?!

Author: admin
Posted: 4 years ago
Read: 5440 times
Polonia / Se pregatesc polonezii de razboi ?! Image

Polonia / Se pregatesc polonezii de razboi ?!

RO

Recentele mișcări ale președintelui rus Vladimir Putin au speriat multe țări din Europa. Printre primele se numără țările baltice, adică Estonia, Lituania și Letonia care deja au început să se pregătească din punct de vedere militar pentru cazul în care Rusia se va hotărî că vrea mai mult teritoriu decât Ucraina. Ultima țară care se alătură listei celor care se așteaptă la un conflict militar în viitorul apropiat este Polonia.

În ultima vreme, foarte mulți tineri, chiar și elevi sub 18 ani s-au înscris la diferite programe militare din motive patriotice. Un băiat de 16 ani a fost întrebat de reporteri de ce a ales să se înscrie în armată, întrebare la care a răspuns că „de mic mă jucam cu soldați și puști și mereu am visat să devin soldat. După ce am văzut cum a acționat Putin în Ucraina în ultima vreme, am decis să mă înscriu de acum pentru a-mi proteja țara și semenii.”

Nu doar tinerii se tem de un război cu Rusia, ci și locuitorii mai în vârstă ai țării. Marcin Zaborowski, directorul Institutului Polonez pentru Afaceri Externe a declarat că „impactul asupra oamenilor obișnuiți începe să fie foarte puternic. Din ce în ce mai des mă opresc pe stradă cunoscuți sau vecini care mă întreabă dacă va avea loc un război. Zilele trecute mama m-a sunat și m-a întrebat asta.”

Recentele acțiuni ale lui Vladimir Putin se pare că au avut un impact major nu numai asupra țărilor din apropierea Rusiei, ci și asupra țărilor din Uniunea Europeană. Să sperăm totuși că lucrurile nu vor degenera și că toate probleme vor putea totuși să fie rezolvate pe cale amiabilă. 

Autor: Raluca
Sursa photo: www.army.mil

EN

Share it!
Tags: polonia, putin, rusia, armata, razboi,


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.