Logo

Polo: România s-a calificat pentru Mondiale

Author: admin
Posted: 5 years ago
Read: 5768 times
Polo: România s-a calificat pentru Mondiale Image

Polo: România s-a calificat pentru Mondiale

Nautica

Veste bună pentru români! Echipa de polo a României a reușit să câștige trei meciuri, în trei zile, în fața a trei echipe puternice. În weekend, polotiștii noștri au doborât scorurile și au învins echipa Ungaria under 20, echipa din Marea Britanie și echipa din Slovacia, la noi acasă. Meciurile au fost organizate în cadrul ultimului turneu de pregătire înaintea Mondialelor. Acum ei se pregătesc pentru Campionatele Mondiale de Natație, care vor avea loc în perioada 19 iulie – 4 august.

România - Marea Britanie 14-10

Prima zi, prima reușită! Vineri seara, în prima zi a turneului internaţional organizat la Bazinul Olimpic ''Ioan Alexandrescu'' din Oradea, echipa României de de polo pe apă a învins echipa Marii Britanii cu scorul de 14-10 (3-1, 4-3, 5-3, 2-3). Echipa a fost antrenată de Vlad Hagiu, iar sportivii care au marcat sunt Tiberiu Negrean (2 goluri), Daniel Teohari (1), Alex Matei (4), Mihnea Chioveanu (3), Alex Ghiban (3), Andrei Creţu (1), potrivit site-ului federaţiei române de specialitate. Pentru britanici, al căror antrenor este fostul român Andrei Iosep, au înscris James (4), Vincent (1), King (1), Martin (1), Curwen (3). În alt meci desfăşurat vineri, Slovacia a dispus de selecţionata U-20 a Ungariei cu 16-11.

România - Slovacia 8-6

Sâmbătă, în a doua zi de turneu, echipa nu a dat semne de oboseală, reușind să facă un joc bun. Naţionala de polo pe apă a României a învins formaţia Slovaciei cu scorul de 8-6 (1-0, 1-2, 2-1, 4-3). Potrivir rezultatelor afișate pe site-ul federației române de polo, cei care au marcat golurile pentru echipa României sunt sportivii Dragoş Stoenescu (1 gol), Tiberiu Negrean (2), Nicolae Diaconu (3), Andrei Buşilă (1), Andrei Creţu (1). Pentru slovaci au înscris Martin Famera (1), Juraj Zatovic (1), Lukas Durik (2), Andrej Janicek (1), Tomas Bielik (1).

România – Ungaria under 20, scor 10-7

Nici ultima zi nu a părut dificilă pentru românii noștri din cadrul echipei de polo a României. Ei au câștigat meciul de duminică cu Ungaria under 20 cu un scor de 10 la 7 (3-0, 2-3, 3-4, 3-0), fiind clasați pe primul loc pe podium. A fost ultima zi din turneul internațional de la Oradea, un turneu caracterizat ca un ultim test înaintea Campionatelor Mondiale de natație de la Barcelona, care vor avea loc în perioada 19 iulie-4 august. Campionate în cadrul cărora echipa României face parte din grupa D, alături de țările Italia, Germania şi Kazahstan.

 Campionatele Mondiale de Natație

Campionatele Mondiale de Natație reprezintă cea mai importantă competiție de polo din 2013. Din anul 2011 el se organizează o dată la doi ani. Competiția se află acum la cea de-a 13-a ediție și se va desfășura în perioada 19 iulie – 4 august, la Barcelona. În cadrul Campionatului Mondial de Natație se vor desfășura probe de înot, înot sincron, sărituri și polo pe apă.

Gina R.

Foto: www.prosport.ro

Share it!
Tags:


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.