Logo

Pizza ne face mai fericiți

Author: admin
Posted: 5 years ago
Read: 5516 times
Pizza ne face mai fericiți Image

Pizza ne face mai fericiți

Food

Crocantă, aromată, ornată cu mozzarela fierbinte și bucăți de roșii suculente... V-am făcut poftă? Atunci e momentul pentru... puțină fericire! Pe scurt, o pizza savuroasă! Nu o spunem noi, cu câțiva oameni de știință care au descoperit că pizza ne face fericiți! Iar dacă este preparată așa cum trebuie, o singură pizza la orele dimineții ar putea să te facă să zâmbești întreaga zi! Adevărat sau nu, nu putem da noi verdictul. Dar dacă este adevărat ce spun oamenii de științi, atunci am spune definitiv „adio” depresiei! Merită testat, nu?

Studiul nu a dat de mâncare sutelor de oamenii, cum ne-am fi așteptat, ci s-a bazat pe efectele unor desene cu mai multe tipuri de mâncare. Oamenilor li s-au prezentat mai multe schițe cu diferite preparate printre care s-a regăsit și pizza. Rezultatul? La vederea ei, oamenii au început să zâmbească involuntar, iar starea lor psihică a devenit brusc mai bună! Semn că preparatul italian poate îmbunătăţi semnificativ starea mentală a unei persoane.

Fericire cu felii de pizza

Studiul a fost realizat de oamenii de știință din cadrul Universității St. Bonaventure din New York. Aceștia au apelat la ajutorul a 61 de persoane, cărora le-au cerut să deseneze mai multe feluri de mâncare cu diferite niveluri de grăsime și zahăr. Motivul principal a fosta cela de a cerceta și afla cum se schimbă starea de spirit a oamenilor când li se plimbă mâncarea prin fațp și, mai ales, la ce tipuri de mâncare reacționează creierul.

Care au fost rezultatele? Ei bine, potrivit jurnaliștilor de la Wall Strett Journal, starea de spirit a celor care au desenat pizza s-a îmbunătățit cu aproximativ 28%. Cel mai mare procent din cadrul testelor. Pe locul doi s-au situat persoanele care au desenat prăjituri, ale căror stări de spirit s-au îmbunătățit cu aproximativ 27%.

Penultimul loc a fost ocupat de sectorul desenelor cu căpșune. Oamenii care au desenat aceste fructe s-au simțit mai fericiți cu 22% mai mult față de un om normal. Iar „codașii” au fost desenatorii ardeiului. Starea de spirit a acestora s-a îmbunătățit cu doar un procent. Așadar, dacă vreți să fiți fericiți într-un procent ceva mai ridicat, mâncați pizza și dulciuri. Singura problemă: după multă fericire, vine și tristețea... obezității.

Gina R.

Foto: gearmoose.com

Share it!
Tags:


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.