Logo

Piku

Author: admin
Posted: 4 years ago
Read: 7407 times
Piku Image

Piku

RO

“Piku” este o comedie-dramă regizată de Shoojit Sicar. A fost lansată pe 8 mai 2015. Este un film foarte faimos în India și a avut cel mai mare weekend de deschidere pentru un film de la Bollywood din 2015. În film joacă actori precum   Deepika Padukone, Amitabh Bachchan și Irrfan Khan.

Filmul prezintă relația dintre un tată bătrân și o fiică tânără care trăiesc într-un oraș cosmopolitan, ambii confruntându-se cu ideologiile conflictuale în timp ce se sprijină unul pe altul emoțional. 

Acest film a strâns 50 de milioane (US$790.000) în India în ziua lansării. În lumea întreagă, a strâns cea mai mare sumă de bani în weekendul lansării pentru un film Bollywood din 2015, aceasta fiind de US$2 milioane. Box Office-ul din India a publicat o declarație în care spune că filmul „s-a fixat puternic” în prima zi de luni în India, câștigând 42,5 milioane (US$670.000) și într-un final a strâns 400 de milioane (US$6,3 milioane) la sfârșitul primei săptămâni de la lansare. În a doua săptămână, a strâns 220 de milioane (US$3,5 milioane). Box Office-ul din India a prezis că filmul va strâge în jur de 800 de milioane (US$13 milioane) în țară pe toată perioada cât va rula în cinematografe. S-a raportat și că „Piku” va strânge în întreaga lume 1,11 miliarde (US$18 milioane).  

Autor: Donum
Traducător: Raluca Ivanovici
Sursa photo: www.kaltura.com

EN

“Piku” is an Indian comedy-drama film which was directed by Shoojit Sicar. It was released on 8th of May 2015. It is a very famous film in India and it had the biggest opening weekend for a Bollywood film of 2015. The film stars Deepika Padukone, Amitabh Bachchan and Irrfan Khan.

The film is about the relationship between an ageing father and his young daughter, living in a cosmopolitan city, dealing with each others conflicting ideologies while being fully aware that they are each others only emotional support.

This film grossed 50 million (US$790,000) in India on its opening day. Internationally, it had the biggest opening weekend for a Bollywood film of 2015, earning over US$2 million. Box Office India reported that the film had a "very strong hold" on its first Monday in India, earning 42.5million (US$670,000), and it eventually earned 400 million (US$6.3 million) at the end of its first week. The film earned 220 million (US$3.5 million) in its second week. Box Office India predicted that the film will earn around 800 million (US$13 million) domestically at the end of its theatrical run. And also it is reported that “Piku” had a worldwide collection of 1.11 billion (US$18 million) 

Author: Donum

Share it!
Tags: india, piku, film, comedie, drama,


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.