Logo

Phillipines/ 44 politisti ucisi

Author: admin
Posted: 4 years ago
Read: 7057 times
Phillipines/ 44 politisti ucisi Image

Phillipines/ 44 politisti ucisi

RO

Un raid pentru capturarea unui cunoscut terorist în Filipine s-a soldat cu nu mai puțin de 44 de morți, toți fiind polițiști care au participat la raidul ce avea scopul de a-l ucide pe Marwan. Un bine cunoscut terorist în Asia, Marwan era considerat de agențiile de inteligență din Statele Unite mort în urma raidurilor executate de americani în Asia după atacurile din 21 septembrie 2001. Filipinezii însă au fost sceptici și au continuat să îl vâneze.

După ce au descoperit locul unde se crede că acesta se ascundea, 44 de polițiști înarmați au atacat noaptea, pentru a-l lua prin surprindere pe terorist. Deși operațiunea se pare că a avut succes deoarece ofițerii au anunțat prin radio victoria, au făcut poze cu cadavrul lui Marwan și unul dintre comandanți a luat ca dovadă un deget al acestuia, când soarele a răsărit, au fost atacați de musulmanii din satul în care se ascundea Marwan. Oamenii au năvălit cu puști asupra polițiștilor, ucigându-i pe foarte mulți dintre ei.

Satul în care au murit polițiștii este o binecunoscută zonă populată doar de musulmani ce se întinde pe 2-3 kilometrii. Presupusul deget al lui Marwan urmează să fie analizat pentru a se stabili dacă teroristul chiar este mort. Dacă se va dovedi că este chiar degetul său, nu știm dacă filipinezii se vor bucura sau nu. Au plătit un preț foarte mare pentru moartea unui singur terorist. 

Autor: Raluca
Sursa photo: www.japantimes.com

EN

Share it!
Tags: filipine, terorism, islam, al qaeda,


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.