Logo

Philippines/Pericolul invaziei chineze

Author: admin
Posted: 4 years ago
Read: 11376 times
Philippines/Pericolul invaziei chineze Image

Philippines/Pericolul invaziei chineze

RO

China vrea un teritoriu mai vast în Marea Chinei de Sud și a demonstrat acest lucru în ultimele luni prin acțiunile sale. Națiunile asiatice care dețin de asemenea teritorii în Marea Chinei de Sud avertizează că lumea ar trebui să se teamă de aceste acțiuni deoarece demonstrează clar care sunt intențiile acestei națiuni.

Președintele Filipinelor, Benigno Aquino a declarat că ultimele acțiuni ale Chinei în zona Mării Chinei de Sud au tăiat și riscă să taie accesul altor țări asiatice precum Vietnam, Malaezia, Taiwan, Brunei și Filipine la zonele bogate în pește și alte resurse, dar și la ajutorul internațional care este trimis de națiunile occidentale țărilor asiatice prin Marea Chinei de Sud. Conform aceluiași președinte, acțiunile din ultimii ani ale Chinei în acest teritoriu arată clar că țara vrea să pună mâna pe din ce în ce mai mult teritoriu, ceea ce înseamnă că încearcă să preia teritoriul celorlaltor națiuni.

Benigno Aquino a mai declarat și că „întrebarea dacă lucrurile ar putea escalada nici nu se mai pune în cazul acesta și problema aceasta ar trebui să fie în topul priorităților comunității internaționale.”

China deține cel mai mult teritoriu în Marea Chinei de Sud. Aceasta are hărți care arată exact teritoriul țării în această mare, pe când celelalte națiuni asiatice se luptă doar pentru a obține teritorii.  

Autor: Raluca
Sursa photo: www.japantimes.co.jp

EN

Share it!
Tags: china, south china sea, filipine,


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.