Logo

Philippine / Nava Japoneza gasita dupa 70 de ani

Author: admin
Posted: 4 years ago
Read: 8072 times
Philippine / Nava Japoneza gasita dupa 70 de ani Image

Philippine / Nava Japoneza gasita dupa 70 de ani

RO

Odată cu împlinirea a 70 de ani de la încheierea celui de-al doilea război mondial, conform ultimelor știri, s-ar fi descoperit undeva în Oceanul Atlantic epavele unei dintre cele mai mari nave militare japoneze despre care s-a crezut până acum că s-a pierdut.  Un miliardar american, cofondatorul companiei IT Microsoft, a declarat că a localizat epava în mare cu ajutorul anumitor aparate de ultimă generație cu care a reușit să scaneze oceanul și să o depisteze.

Nava Musashi care s-a crezut a fi dispărută până acum, a fost una dintre cele mai mari construite de japonezi în timpul celui de-al doilea război mondial. S-a scufundat se crede în anul 1944 și de atunci, sute de expediții organizate de diferite companii nu au reușit să o găsească. Dacă epava găsită de Paul Allen se va dovedi a fi într-adevăr mult căutata navă de război japoneză, un expert a declarat că „aceasta va fi ca și Titanicul”.

După găsirea epavei, Paul Allen a scris pe Twitter că nava Musachi, scufundată în 1944 a fost găsită. A postat apoi fotografii și videoclipuri online pentru ca lumea să poată vedea că spune adevărul. Acum rămâne doar ca epava să fie scoasă din ocean și analizată pentru a se dovedi cu adevărat dacă este legendara navă de război Musashi. 

Autor: Raluca
Sursa photo: www.kalinagoplongee.com

EN

Share it!
Tags: epava, filipine, japonia, razboi, wwii,


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.