Logo

Paturile cu baldachin sunt din nou la moda

Author: admin
Posted: 5 years ago
Read: 13524 times
Paturile cu baldachin sunt din nou la moda Image

Paturile cu baldachin sunt din nou la moda

Imobiliare

Dacă, în Evul Mediu, era la modă ca bogătaşii să aibă dormitorul accesorizat cu paturi cu baldachine luxoase şi sculptate în lemn masiv, iată că această modă a revenit, fiind o ocazie oportună de a da un aer distinctiv dormitorului.

La început, perdelele au fost concepute ca protecţie împotriva ţânţarilor şi a altor insecte, dar şi pentru a crea o atmosferă intimă. De asemenea, perdelele laterale îl fereau pe cel care dormea în pat de curent şi erau menite să menţină o temperatură confortabilă în interior.

Bogaţi sau nu, cu toţii visăm

Construit ca un element de mobilier funcţional, patul cu baldachin a inspirat, de-a lungul timpului, sculpturi şi interpretări de design în diferite reşedinţe de lux. De la paturi cu perdele transparente, cu perdele care să menţină mai mult timp căldura, până la cele care le combină pe amândouă, acest model pentru pat cunoaşte o renaştere spectaculoasă în materie de design interior.

Acum, că nu mai e vară, ci iarnă în toată regula, paturile cu baldachin în aer liber sunt puse deoparte, făcând loc celor confortabile în dormitor.

Un pat cu baldachin presupune o structură din lemn sau din fier forjat, care să aibă salte confortabile, în mai multe culori, perdele răcoroase sau călduroase şi modele sculptate de jur împrejurul patului.

De regulă, proprietarii care optează pentru un astfel de pat aleg acelaşi imprimeu atât pentru draperiile de la fereastră, cât şi pentru cele ale baldachinului. Cu toate astea, indiferent din ce material este prelucrat patul (lemn, fier forjat sau bambus), stofele pentru îmbrăcarea lui sau pentru confecţionarea baldachinului sunt cele care ar trebui să primeze, deoarece ele sunt cele care emană confort şi relaxare. Aşternuturile vesel colorate şi cuverturile moi şi flauşate întregesc imaginea unui dormitor transformat într-un mediu odihnitor.

Patul cu baldachin se potriveşte foarte bine şi în camera copiilor, în special în cea a fetiţelor, creând acea atmosferă de poveste, în care ele se vor simţi ca nişte adevărate prinţese. Pentru băieţei există paturi sub formă de corabie, baldachinul reprezentând de fapt pânzele vaporului.Canopy-beds-For-the-Modern-Bedroom-Freshome-51

Puternic ornate, paturile cu baldachin sunt o sursă de inspiraţie constantă pentru casele noastre moderne. Folosind culori care să se potrivească decoraţiunilor din dormitor, patul cu baldachin poate crea o atmosferă romantică sau relaxantă, desprinsă de realitatea vieţii de zi cu zi. Dacă suntem mai conservatori, putem opta pentru o singură culoare predominantă, însă la fel de atrăgătoare. Spre exemplu, albul creează o atmosferă confortabilă şi liniştitoare, perfectă pentru nopţile când avem insomnii. Verdele va da impresia că avem mereu primăvara în dormitor, în timp ce roşul va crea o atmosferă incendiară.

Irina Burghelea

Share it!
Tags:


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.