Logo

Pakistan/ Explozie la o moschee Shia, 49 ucisi

Author: admin
Posted: 4 years ago
Read: 8422 times
Pakistan/ Explozie la o moschee Shia, 49 ucisi Image

Pakistan/ Explozie la o moschee Shia, 49 ucisi

RO

Se pare că în ultima vreme, Pakistanul se confruntă cu o serie de atacuri sinucigașe cu bombă, mai multe decât de obicei. Cum s-a ajuns aici? Ei bine, totul a început cu trimiterea unor trupe pakistaneze în Afghanistan pentru a lupta împotriva teroriștilor talibani, fapt care a fost urmat de un atac asupra unei școli executat de teroriști. După ce, din nou, Pakistanul, furios peste măsură, a depus mai mult efort în lupta cu talibanii, iată că a venit și răspunsul acestora.

Un atac sinucigaș cu bombă a ucis 49 de oameni într-o pronvicie pakistaneză. Oamenii se adunaseră în fața unei moschee vineri, pentru a participa la rugăciuni. Din pricina faptului că erau mulți oameni adunați, numărul victimelor a fost și el foarte mare.

Orașul în care a avut loc atacul este casa a peste 150.000 de locuitori și este localizat la 500 de km nord de orașul port, Karachi. Răniții au fost duși imediat la spitalul aparținând guvernului. Comunitatea lovită este formată din musulmani Shia, o ramură a religiei islamice.

Ministrul de Interne, Chaudhry Nisar Ali Khan a declarat că aceste atacuri nu vor distruge spiritul națiunii, referindu-se la ura pe care pakistanezii o simt față de talibani după atacul de la școala Peshawar. Prim Ministrul țării, Nawaz Sharif, a convocat o întâlnire de urgență cu toți Miniștrii în Karachi pentru a determina cea mai potrivită soluție la situația în care se află. 

Autor: Raluca
Sursa photo: www.nbcnews.com

EN

Share it!
Tags: pakistan, islam, terorism, atac, taliban


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.