Logo

O navă a eşuat pe canalul Sulina

Author: admin
Posted: 5 years ago
Read: 9478 times
O navă a eşuat pe canalul Sulina Image

O navă a eşuat pe canalul Sulina

Bouts

Alertă în Tulcea după ce o navă aflată sub pavilion turcesc a eșuat marți după amiază, pe canalul Sulina. Incidentul a avut loc în apropiere de localitatea Gorgova, când vasul a atins fundul Dunării. El s-a oprit din navigație și a eșuat în afara canalului. Autoritățile au aflat imediat de incident și au făcut tot posibilul că ajute cât mai repede pasagerii navei și să fluidizeze circulația pe canalul maritim din Sulina.

În urma eșuării, căpitănia Portului Tulcea a avertizat celelalte nave aflate în tranzit pe canalul Sulina cu privire la eveniment, pentru a nu exista alte incidente nefericite. Incidentul a fost anunțat prin intermediul unui comunicat de presă remis marți de Căpitănia Portului Tulcea. Potrivit informațiilor regăsite în acesta, pilotul navei maritime numite „Fadimek” a anunțat marţi dimineaţă că vasul pe care îl conducea a atins fundul Dunării în timp ce tranzita canalul Sulina şi s-a oprit din marş.

Al doilea incident din an

În urma incidentului, autoritățile au făcut o serie de investigații pentru a depista motivele eșuării ambarcațiunii. „Deocamdată nu se cunosc cauzele acestui eveniment ele fiind în curs de cercetare. S-a încercat dezeşuarea navei cu mijloace proprii, dar s-a apelat la sprijinul Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos din Galaţi care urmează să intervină cu un remorcher”, a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Căpităniei Portului Tulcea, căpitan de port specialist Petrică Rade.

Potrivit acestuia, nu s-au depistat găuri de apă, iar în urma evenimentului nu s-au înregistrat poluare a Dunării, pagube materiale sau victime, canalul maritim Sulina fiind în continuare navigabil. „Căpitănia Portului Sulina a luat imediat măsura informării celorlalte nave aflate în trafic în zona respectivă pentru a-şi lua măsurile necesare în vederea tranzitării zonei”, se arată în comunicatul de presă remis de Căpitănia Portului Tulcea.

Nava „Fadimek” aflată sub pavilion turcesc este încărcată cu 1.741,85 de tone de laminate. Ambarcațiunea naviga de la Galaţi spre Marea Neagră. Nu este primul incident de această natură care se produce pe canalul Sulina din Tulcea. Potrivit reprezentantului Căpităniei Portului Tulcea, unul asemănător a avut loc la începutul acestui an.

Gina R.

Foto: stiuunloc.ro

Share it!
Tags:


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.