Logo

O istorie delicioasa

Author: admin
Posted: 4 years ago
Read: 6196 times
O istorie delicioasa Image

O istorie delicioasa

RO
Cine nu a savurat vreodată o înghețată? În zilele călduroase de vară sau la o despărțire dureroasă? Cu toții am gustat măcar celebra înghețată sub diferite forme. Bineînțeles că nu a existat dintotdeauna, însă istoria ne spune că în vremurile de demult oamenii foloseau diferite forme predecesoare al înghețatei actuale.

La început, înainte de inventarea frigiderelor moderne, înghețata era un lux rezervat ocaziilor speciale. Prepararea ei era destul de laborioasă. Gheața era tăiată de pe lacuri în timpul iernii și depozitată în ghețarii speciale, bine izolate termic. Înghețata era preparată manual într-un castron mare înconjurat de gheață și sare. Temperatura ingredientelor era micșorată de amestecul de gheață pisată cu sare.

În a doua jumătate a secolului înghețata a devenit populară în întreaga lume, după ce refrigerarea a devenit un procedeu ieftin, iar salariile au crescut în țările dezvoltate, iar oamenii puteau să-și permită micul lux al cumpărării ei. A fost o adevarată explozie de magazine și de tipuri de înghețată. Vânzătorii și producătorii au început o adevărată competiție a ofertelor originale și ieftine. Restaurantele Howard Johnson se numeau ele însele “o lume cu 28 de arome”. Baskin-Robbins ofereau 31 de arome, “câte una pentru fiecare zi a lunii”. Astăzi, compania oferă mai mult de 1000 de varietăți.

Continuarea pe www.eatermagazine.ro
EN

Share it!
Tags: inghetata, arome, desert, lapte, istorie


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.