Logo

Nigeria/ Lupta pentru sufletul Nigeriei!

Author: admin
Posted: 3 years ago
Read: 9766 times
Nigeria/ Lupta pentru sufletul Nigeriei! Image

Nigeria/ Lupta pentru sufletul Nigeriei!

RO

Săptămâna trecută am scris un articol despre alegerile din Nigeria ca un preludiu a rapoartelor noastre depre situația politică din Nigeria. În timp ce alegerile vor avea loc pe 14 februarie, „cei buni” și „cei răi” se ceartă din nou.

Câteva programe TV arată câțiva nigerieni care încurajează lumea cu drept de vor să meargă să voteze când vor veni alegerile și să facă acest lucru cum trebuie. Pe de altă parte îi avem pe cei a căror dorință este să obțină puterea oricum și care ar mobiliza forțe negative pentru ca planul lor egoist să fie îndeplinit.

Am scris despre cele două mari partide, Partidul Social Democratic (PDP) și Congresul Progresiv (APC).

Știind aceste lucruri, poate că vă întrebați: de ce ar bombarda cineva birourile unui partid politic? De ce ar da foc cineva la autobuzele pentru campanile ale unui partid? Acestea au avut loc recent în ceea ce pare a fi o răfuială politică de tipul ochi pentru ochi și dinte pentru dinte.

Sâmbătă, 10 ianuarie, au apărut informații cum că autobuzele de campanie aparținând președintelui Goodluck Jonathan au luat foc. Autobuzelor le-a fost dat foc de niște tineri de pe strata Mangu din statul Jos Nother LGA din Plateau. Până acum, 13 oameni au fost arestați pentru suspiciuni de complicitate la incident. Nu numai că oamenii au fost răniți, și un post de poliție a fost ars d un grup de protestatari ce se manifestau împotriva arestărilor realizate de soldații din grupul Special Task Force pentru securitatea în Jos.  

Același lucru s-a întâmplat următoarea zi, 11 ianuarie, duminică, după ce o explozie a zguduit biroul din Abam Ama, Zona Locală pentru Guvern din Okrika aparținând de statul Rivers.

Aproape imediat o altă explozie a fost înregistrată în Rumueme, Oboi/Akpor LGA unde patru membrii ai APC au fost uciși cu săbii de criminali despre care se crede că sunt ucigași politici.

Informațiile arată că persoane încă neidentificate au aruncat dinamită în birourile APC, în cele trei etaje ale clădirii la aproximativ 3:14 noaptea ceea ce a cauzat multe pagube la parter. Potrivit domnului Christian Asigamaka, directorul APC din comunitatea din zonă, atacul a fost unul provocator din partea oponenților, PDP, care vor să atragă APC-ul într-o bătălie pentru controlarea comunității. Asifamaka a declarat în continuare că membrii din comunitatea Okrika au respins partidul PDP în comunitatea lor, iar acest refuz a fost întâlnit de violență din partea PDP.

Vitejii APC din stat par a fi unanimi în ceea ce privește faptul că PDP-ul a organizat un atac intenționat asupra APC. Important pentru ei sunt atacurile asupra membrilor APC, incluzându-l pe cel de pe strada Sa-Ama, unde membrii APC care se îndreptau către demonstrația prezidențială APC de pe stadionul Adokiye Amesiemeka au fost atacați. Alții au fost atacați pe strada SAakpenwa și pe strada Eleme.

Aceste atacuri violente sporadice trebuiesc pedepsite. Nu poate exista dezvoltare dacă nu există încredere și minciună peste tot. Ca întotdeauna, agențiile de securitate trebuie să fie foarte atente. 

Autor: Tubonemi - Nigeria
Traducător: Raluca
Sursa photo: www.effectsinternationalmagazine.com

EN

Share it!
Tags: nigeria, alegeri, 2015,


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.