Logo

Nigeria/ Infern in Lagos

Author: admin
Posted: 3 years ago
Read: 4796 times
Nigeria/ Infern in Lagos Image

Nigeria/ Infern in Lagos

RO

Orice incident care implică focul este întotdeauna oribil. Materiale textile și accesorii cu o valoare estimată în milioane de naira au fost înghițite de flăcările care au izbucnit într-un mall de pe Broad Street din zona Lagos Island din statul Lagos.  

De asemenea, o secțiune din ramura Skye din Ikeja a fost înghițită de asemenea de foc, care a distrus și mai multe proprietăți.  

Informațiile arată că focul de pe Lagos Island a izbucnit în jurul orei 8:55 în urma unui scurtcircuit. Muncitorii de la mall au încercat din greu să îl stingă înainte de a chema pompierii de la Serviciul Pompierilor din statul Lagos și bărbații de la Agenția de Management a Situațiilor de Urgență din Lagos.  

În timp ce unii comercianți au privit neputincioși cum bunurile lor erau arse, alții se luptau cu flăcările pentru a salva câte ceva.  

Un pompier de la serviciul statal, care a dorit să rămână anonim, a declarat că focul a izbucnit la etajul doi în clădirea cu trei etaje, adăugând că mai mult de 5 autospeciale au fost trimise pentru a stinge incendiul.  

El a declarat că „este un mall cu trei etaje unde femeile vând produse precum genți, pantofi și alte accesorii. Focul a izbucnit la etajul 2 și a fost cauzat de un scurtcircuit. Am reușit să îl oprim la timp și nu s-a răspândit în restul clădirii.  

„La fața locului au ajuns pompieri cu autospeciale din Onikan, Sari Iganmu și Alausa, fiecare cu până la 10.000 de litrii de apă.”

Managerul general al LASEMA, Michael Akindele a declarat că nu au existat victim, adăugând că unii comercianți au reușit să-și salveze bunurile.

„Nimeni nu și-a pierdut viața și nu au existat răniți. Comercianții din zonele neafectate și-au mutat bunurile. Totul e sub control” a adăugat el.

La incidentul din Ikeja, camera serverilor a băncii Skye a luat foc în jurul orei 10:50 dimineața.  

Faptul că pompierii de la stația din Ikeja au răspuns rapid a prevenit răspândirea incendiului, acesta fiind stins rapid.  

Informațiile arată că și acest incendiu a izbucnit din cauza unui scurtcircuit care a avut loc în camera serverului pentru internet din interiorul băncii.

Ofițerul pentru Relații Publice de la Serviciul Pompierilor din statul Lags, Amodu Shakiru a cerut ca localnicii să fie atenți la astfel de incidente.  

„Puteți folosi podul palmei pentru a simți cât de fierbinte sunt dispozitivele electrice. Când sunt fierbinți, ar trebui să știți că pot reprezenta un risc de incendiu.”  

Între timp, mai mulți oameni au fost răniți și în jur de 5 magazine au fost arse luni după ce două grupuri de huligani s-au luat la bătaie în piața internațională Alaba.  

Un martor a declarat că lupta a început în jurul orei 9 dimineața, adăugând că toate magazinele au fost închise în urma incidentului.  

Ofițerul pe probleme publice de la poliție, DSP Joe Offor, care a confirmat incidentul, a explicat faptul că lupta a avut loc între furnizorii comercianților și sindicaliștii.

El a adăugat că polițiștii din divizia Ojo și câțiva ofițeri militari au reușit să readucă pacea în zonă. 

Autor: Tubonemi - Nigeria
Traducător: Raluca Ivanovici
Sursa photo: www.newstrack.ng

EN

It is always a terrible incident when it involves fire. Textile materials and fashion accessories estimated at millions of naira have been consumed after fire gutted a shopping plaza on Broad Street on the Lagos Island area of Lagos State.

Also, a section of the Skye Bank branch in Ikeja was gutted by fire, destroying some property.

Reports state that the Lagos Island fire started around 8.55am after a power surge. Workers at the plaza were said to have made frantic efforts to put out the fire before inviting officials of the Lagos State Fire Service and men of the Lagos State Emergency Management Agency.

While some traders watched helplessly as their goods burnt, others were said to have struggled to salvage their wares.

A firefighter with the state fire service, who spoke on condition of anonymity, said the fire started from the second floor of the three-storey building, adding that more than three fire trucks were deployed in the scene.

He said, “It is a three-storey shopping plaza where they sell female fashion items like bags, shoes and other accessories. The fire started from the second floor and was caused by an electrical surge. We were able to curtail the spread quickly.

“Firemen from the Onikan, Sari Iganmu and Alausa stations responded with 10,000 litres of water each.”

The General Manager of LASEMA, Michael Akindele, said there was no casualty in the incident, adding that some traders were able to save their wares

“No life was lost and there were no injuries. Traders in areas not affected moved out their goods; everything is under control,” he added.

In the Ikeja incident, the server room of Skye Bank caught fire around 10.50am.

The prompt response of firemen from the Ikeja fire station was said to have prevented the fire from escalating.

Reports further state that it appears that the fire was also caused by a power surge from within the bank’s internet server room.

The Public Relations Officer of the Lagos State Fire Service, Amodu Shakiru, called for increased vigilance among residents.

“You can use the back of your hand to feel the heat of your electrical gadget. When it is hot, you should know it is a potential hazard.”

Meanwhile, several people were injured and about five shops set ablaze on Monday after some hoodlums clashed at the Alaba International Market.

A witness said the fight started around 9am, adding that business activities had been grounded as a result of the clash.

The Police Public Relations Officer, DSP Joe Offor, who confirmed the incident, explained that the clash was between the market’s transporters and traders unions.

He added that policemen from the Ojo division and some military officers had however restored sanity to the area.

Author: Tubonemi - Nigeria

Share it!
Tags: nigeria, incendiu, mall, banca, skye, lagos,


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.