Logo

Nigeria/ Bebelus de o luna rapit de o femeie!

Author: admin
Posted: 1 year ago
Read: 2619 times
Nigeria/ Bebelus de o luna rapit de o femeie! Image

Nigeria/ Bebelus de o luna rapit de o femeie!

RO

Poliția din Osun a declarat că au arestat un băiat de 13 ani care deținea 29 de pachețele înfășurate de marijuana despre care se suspectează că ar fi cânepă indiană și șapte pachețele de marijuana numită „Sconge”.

Comisarul poliției din stat, Fimihan Adeoye, a făcut publică arestarea în cadrul unei conferințe de presă din Osobgo, de vineri.

Adeoye a declarat că un Akeem Ojuolape, care i-a dat pachețelele cu marijuana minorului să le vândă a fost și el arestat de poliție.

El a declarat că un Ahmed Azeez a fost și el arestat împreună cu cei doi pe 14 mai, adăugând că suspecții vor fi aduși în fața unui judecător imediat ce investigația se va încheia oficial.

Comisarul însă a declarat și că minorul va fi trimis într-un program de reabilitare.


Între timp, comandantul postului de poliție din Akwa Ibom a arestat o femeie de 30 de ani, Peace Chukwuemeka, pentru că ar fi furat un bebeluș de o lună de la mama acestuia.

Se pare că Chukwuemeka ar fi drogat-o pe mama bebelușului înainte de a fura copilul.

Comisarul poliției statale, Murtala Mani, a făcut publică această informație în timp ce vorbea cu jurnaliștii despre activitățile polițiștilor din Uyo de marți.

Mani, care a vorbit prin intermediul ofițerului din departamentul de relații publice, Cordelia Nwawe, a declarat că suspecta locuiește în aceeași casă cu mama copilului în Mbak Itam din zona guvernului local Itu.

El a adăugat că oamenii din unitatea pentru familii din acea zonă cu apartamente s-au autosesizat, au salvat copilul și i l-au înapoiat mamei.

„Putem spune clar că în luna noiembrie, Secția ACID prin intermediul Unității de Familii din Poliția nigeriană din statul Akwa Ibom a reușit să reunească un bebeluș de o lună și câteva zile cu mama ei în Akwa Ibom.

„Femeia suspectată, care a fost căsătorită mai mulți ani fără însă a naște un copil, a părăsit statul Lagos pentru Uyo, a stat în apartamentul din Mbak Itam cu intenția de a fura bebelușul vecinei.

„Unitatea pentru familii din cadrul secției de poliție, printr-un raport primit de la mai mulți oameni, a reușit să salveze copilașul” a adăugat Mani.

Mani a adăugat și că poliția a salvat un băiețel de patru ani de la un tânăr care îl răpise de la mama acestuia după ce a amenințat-o cu un pistol.

În timpul confesiunii, Peace Chukwuemeka a declarat că este căsătorită de 10 ani și nu a reușit să rămână însărcinată, motiv pentru care era disperată să aibă un copil.

A negat însă că ar fi drogat-o pe mama copilului.

„Nu i-am dat nimic mamei; a fost o coincidență că ea dormea și eu am avut oportunitatea de a răpi copilul.

„Sunt căsătorită de 10 ani și am nevoie de un copil. Am dus copilul la mama mea din sat, dar ea a refuzat să-l ia de la mine. M-am întors în Akwa Ibom și mama copilului a început să mă întrebe de copil și am fost arestată” a mărturisit Chukwuemeka.

De la răpit de copii la vânzarea de pachețele de marijuana, multe trebuiesc făcute pentru a îmbunătăți educația civilă și morală în țările noastre.

Autor: Tubonemi - Nigeria
Traducator: Raluca Ivanovici
Sursa photo: www.un.org

 

EN

Police in Osun said they had arrested a 13-year-Old boy for being in possession of 29 wraps of weed suspected to be Indian hemp and seven wraps of weeds called ‘Sconge’.

The Commissioner of Police in the state,Mr Fimihan Adeoye, made the disclosure at a news conference in Osogbo on Friday.

Adeoye said one Akeem Ojuolape, who gave the ‘weeds’ to the minor to sell was also arrested by the police.

He said one Ahmed Azeez was also arrested along with the duo on May 14, adding that the suspects would be charged to court at the conclusion ofinvestigation.

The commissioner, however, said the minor would be rehabilitated.


Meanwhile,the Akwa Ibom State Police Command has arrested a 30-year old woman, Peace Chukwuemeka, for stealing a month-old baby from her mother.

It was alleged that Chukwuemeka drugged the mother of the baby before stealing the child.

The state Police Commissioner, Mr. Murtala Mani, said this while speaking with journalists on the activities of the command in Uyo on Tuesday.

Mani, who spoke through the Police Public Relations Officer in the state, CordeliaNwawe, stated that the suspect lived in the same compound with the mother of the baby at Mbak Itam in Itu Local Government Area.

He added that the family unit of the command, acting on intelligence, rescued the baby and handed it over to the mother.

“Let us say clearly that in the month of November, the Acid Section through the Family Unit of the Nigeria Police Force in Akwa Ibom was able to record a great feat by bringing back a one-month-and-some-few-days-old baby to her mother in Akwa Ibom.

“The suspected woman, who has been married for some years without giving birth to a baby, left Lagos State for Uyo, stayed in a compound inMbak Itam with the intention to steal a baby from her neighbour.

“The Family Unit of the command, through intelligence report, was able to rescue the baby,” Mani said.

Mani added that the police also rescued a four-year-old boy from a young man, who snatched him from his mother atgun point.

Confessing to the crime, Peace Chukwuemeka, said she had married for 10 years without giving birth to a child and had been desperate to have a baby.

She, however, denied drugging the mother of the baby.

“I did not give anything to the mother; it was a coincidence that she was asleep and seized that opportunity to take the baby.

“I have been married for 10 years now, so I need a baby of my own. I took the baby to my mother in the village but she refused to collect her from me. I came back to Akwa Ibom and the mother of the baby started asking meof her baby and I was arrested,” Chukwuemeka confessed.

From stealing babies todabbing in Indian hemp, a lot needs to be done in improving moral and civil education in our countries.

Author: Tubonemi - Nigeria

 

Share it!
Tags: nigeria, universitate, crima, hot, moarte, suspect, ibadan, facultate,


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.