Logo

Nigeria / Necunoscutul ... Magnat African

Author: admin
Posted: 4 years ago
Read: 7134 times
Nigeria / Necunoscutul ... Magnat African Image

Nigeria / Necunoscutul ... Magnat African

RO

Unul dintre cei mai necunoscuți miliardari ai planetei, Aliko Dangote, locuiește în Nigeria, la fel cum ne-am imagina: într-o casă care seamănă mai mult cu un palat, cu garduri înalte și ferestre anti-glonț, cu un sistem de supraveghere desprins parcă din filmele cu James Bond. Miliardarul nigerian este o persoană foarte privată care a muncit din greu pentru a ajunge la nivelul la care se află azi. Palatul este localizat pe insula Victoria, în una dintre cele mai bogate regiuni ale orașului Lagos, centrul comercial și economic al țării.

Aliko Dangote și-a făcut averea în domeniul petrolului, la fel ca și ceilalți miliardari nigerieni. Deși prețul petrolului a scăzut considerabil în ultima vreme, averea lui Dangote nu s-a micșorat prea mult, având în vedere că compania pe care o controlează alimentează mai mult de trei sferturi din țară. Începând cu 2010, produsul intern brut al Nigeriei a crescut în fiecare an cu 5%, iar acum însumează este $500 de milioane. Chiar și cu scăderea prețului petrolului, experții estimează că și anul acesta PIB-ul va crește cu încă 5%, ceea ce înseamnă că și bogații țării își vor mări averile.

Având în vedere că Nigeria este una dintre cele mai importante țări din Africa și luând în considerare resursele naturale care se găsesc aici, putem spune cu siguranță că Aliko Dangote nu își va pierde poziția de cel mai bogat nigerian prea curând. 

Autor: Raluca
Sursa photo: www.ventures-africa.com

EN

Share it!
Tags: nigeria, africa, bogati, aliko, dangote,


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.