Logo

Nello/Meniu...piperat...

Author: admin
Posted: 3 years ago
Read: 9863 times
Nello/Meniu...piperat... Image

Nello/Meniu...piperat...

RO

În ultima vreme, Nello a început să-şi publice meniurile, cu tot cu preţuri. Haideţi să ne uităm peste meniul lor şi să-l analizăm un pic, da?

·         La o privire superficială, se observă că se foloseşte mult ulei de trufe albe în meniurile lor. Nu sunt împotriva uleiului de trufe albe, ba chiar o lingură-două sunt binevenite în supa de ciuperci. Cu toate astea, este unul din acele ingrediente care pot să strice un fel de mâncare, dacă se foloseşte în exces...ceea ce, conform multor recenzişti de la Yelp, este o mare problemă cu mâncarea de la Nello.

·         Un alt ingredient comun care apare (ceea ce era de aşteptat, dat fiind că se presupune că e bucătărie italiană) este sosul pomodoro. Sună atât de sofisticat, nu? Din nefericire, asta este o tactică obişnuită de marketing a restaurantelor care vor să slefuiască ingrediente care altfel sunt comune şi plictisitoare. Sosul pomodoro, în lipsa unei definiţii mai bune, este acelaşi sos de roşii pe care îl găsiţi uşor pe rafturile magazinelor. Nu se ştie cum, pastele cu ciuperci şi sus de roşii costă 38 de dolari la Nello. Vi se pare corect?

·         Creatorul meniului de la Nello se bucură să folosească ingrediente trendy şi care sună de parcă ar costa o mulţime de bani care nu sunt de fapt scumpe deloc – ca modalitate de a umfla preţuri şi asa ridicol de mari. Nu mai ştiu de câte ori apare rucola pe acest meniu. Rucola se poate cumpăra de la un magazin organic cu doar 8 dolari/450 de grame – suficient pentru a hrăni 20 de oameni. Printre alte „ingrediente speciale” des folosite se numără andivele, ciupercile sălbatice şi mozarella. Doar două dintre aceste patru ingrediente ar putea fi scuzabile într-un fel sau altul, dar până acum nu avem niciun motiv să credem că îngredientele de la Nello sunt de vârf, organice sau chiar proaspete.

În cele din urmă, cred că recenziile celor de la Yelp care au fost la Nello vorbesc de la sine.

·         „Mâncarea este cel mult mediocră.”

·         „Salata Capri, aici intitulată salată bufallo cu mozarella a costat 37 de dolari şi a constat, literalmente, din 4 roşii cherry tăiate în jumătate şi patru bulgări mici de mozzarela. Servită rece. Mozzarela proaspătă ar trebui întotdeauna servită la temperatura camerei pentru că aşa se presupune că se face. Una dintre ele se acrise.”

·         „Am avut rezervări şi nu au reuşit să ne aşeze la timp. De fapt, ne-au aşezat cu O ORĂ ŞI JUMĂTATE mai târziu faţă de ora rezervată.”

·         „Mâncarea este îngrozitoare.”

Concluzia este că mâncarea de aici este înrgrozitoare, întreaga atmosferă este suspectă şi adevărul este că marea majoritate a oamenilor din New York sunt întru totul de acord că acesta este un loc de jaf la drumul mare. Faceţi-vă o favoare şi nu deveniţi următoarea victimă a celor de la Nello.

Autor - Ossiana Tepfenhart - SUA

Tradcuator - Mangalea Ioana

Sursa foto - milabyc.com

EN

Recently, Nello has begun to publish their menu, complete with prices. Let’s take a look at Nello’s menu, and analyze it a little bit, shall we?

·         A quick glance shows a lot of white truffle oil being featured in menus. I’m not against truffle oil, and actually enjoy a dollop of it in my mushroom soup occasionally. However, this is one of those ingredients which can ruin a dish if overapplied…which, according to many reviewers on Yelp, is a major issue that they have with Nello’s food.

·         Another common ingredient that is featured (and to be expected, considering that it’s supposed to be Italian cuisine), is pomodoro sauce. It sounds so fancy, doesn’t it? Sadly, this is a common sales tactic of restaurants that want to jazz up otherwise average, dull ingredients. Pomodoro sauce, for lack of a better definition, is the same tomato based pasta sauce that you frequently find sitting in jars on a grocery aisle. Somehow, pasta with tomato sauce and mushrooms warrants $38 at Nello. Does this seem fair to you?

·         Nello’s menu designer also seems to be very content with using trendy, expensive-sounding ingredients that really are not pricey to buy at all as a  way to boost up an already outrageous price tag. I can’t name how many times arugula was featured on this menu. Arugula can be bought at an organic store for $8 a pound – that’s enough to feed 20 people. Other frequently used “buzz ingredients” include endives, wild mushrooms, and mozzarella. Only two of these four ingredients could possibly be justified as being understandable in some way, shape, or form, but so far, we have no reason to believe that the ingredients that are being used in Nello’s food are top of the line, organic, or even that fresh.

Lastly, I think the reviews of Yelpers who have been to Nello’s speak for themselves.

·         “The food is mediocre at best.”

·         “The caprese here titled buffalo [sic] mozzarella salad was $37 and consisted literally of 4 cherry tomatoes sliced in half and four small balls of mozz [sic]. Served cold. Fresh moz [sic] should always be room temp bc [sic] its supposed to be made that day. One of them had turned sour.”

·        “We had reservations and they failed to seat us on time. In fact, they sat us an HOUR AND A HALF after our reservation.”

·         “Food is terrible.”

The bottom line is that the food here is terrible, the entire atmosphere seems shifty, and the fact is that the vast majority of people in New York agree wholeheartedly that this is a major rip off joint. Do yourself a favor, and don’t be Nello’s next victim.

Author - Ossiana Tepfenhart - The USA

Share it!
Tags: New, York, Nello, restaurant, meniu, preturi


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.