Logo

Myanmar/ Despre Asia: Politica

Author: admin
Posted: 4 years ago
Read: 7344 times
Myanmar/ Despre Asia: Politica Image

Myanmar/ Despre Asia: Politica

RO

Lumea politicii din Myanmarului a ajuns extrem de ridicolă după ce presa a publicat o poză în care putem recunoaște unul dintre Miniștrii de top ai Guvernului dar din care a fost ștearsă cu Photoshop o umbrelă. O umbră a dat de gol însă intervenția lor mișelească.  

Această poză îl arăta pe Su Su Hlaing, Ministrul Adjunct al țării cum se dădea jos dintr-un avion marți după amiază pe aeroportul Kaw Thaung din sudul țării.

Se pare că a fost postată pe pagina oficială de Facebook a Ministrului de Informații într-o încercare de a consolida imaginea Ministrului.  

Dar iată că au făcut o greșeală uriașă, deoarece umbra în formă de umbrelă care se putea vedea în jurul picioarelor Ministrului sugera că aceasta stătea la umbra unei umbrele, dar în poză nu se putea vedea nici o umbrelă.

Deși motivul ștergerii unei umbrele aparent nevinovate nu a fost clar imediat, oamenii cred că cea mai potrivită explicație este că cineva îi ținea umbrela femeii, iar acest lucru a fost considerat de unii a fi prea rușinos pentru Ministru în cultura burmeză dominată de bărbați!

Acest fiasco total pune Miniștrii Myanmarului în aceeași ligă cu incompetența Coreei de Nord și Chinei în ceea ce privește modificarea cu Photoshop a pozelor. Incidentul a devenit viral imediat pe Facebook și pe Twitter și a creat multă controversă între mulți oameni! 

Autor: Ishan Hasnat - Bangladesh 
Traducător: Raluca
Sursa photo: www.globalnewlightofmyanmar.com

EN

Myanmar’s politics went up on a whole new level of ridiculousness after they released a publicity shot of a top government minister in which an umbrella had been photoshopped out but a telling shadow gave away their dastardly intervention.

The picture in question showed Su Su Hlaing, the country’s deputy minister, disembarking from a plane on Tuesday afternoon at Kaw Thaung airport in the country’s south.

Apparently, it was posted on the Ministry of Information’s official Facebook page in attempt to boost the minister’s profile.

However, the obvious mistake was instantly found out as an umbrella-shaped shadow around the minister’s toes suggested she had been standing in the shade of a parasol, yet there was no parasol to be seen in the photograph.

While the reason for the deletion of an apparently harmless umbrella was not immediately clear. However, people think that the most likely explanation would be that a man shielding a woman with his umbrella was considered embarrassing for the former in male-dominated Burmese culture!

The fiasco propels Myanmar’s Ministry of Information into a league of Photoshop incompetence headed by North Korea and China. This incident went viral from facebook to twitter and raised a lot of controversy between various kinds of people!

Author: Ishan Hasnat - Bangladesh

Share it!
Tags: myanmar, politica, asia,


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.