Logo

Myanmar / China contraataca !

Author: admin
Posted: 4 years ago
Read: 7463 times
Myanmar / China contraataca ! Image

Myanmar / China contraataca !

RO

Conflictul dintre China și Myanmar se pare că a escaladat în ultima vreme. Recent, un avion de luptă din Myanmar a aruncat o bombă la granița cu China, ucigând astfel patru chinezi. Ca răspuns, China a trimis trupe și a întărit paza de la granița dintre cele două țări.

China a avertizat că acest conflict va escalada deoarece în ultima vreme au avut loc mai multe lupte între populațiile de etnii diferite, în ciuda eforturilor pașnice depuse de China pentru a le împiedica. Odată cu atacul cu bombă realizat de Myanmar care s-a soldat cu patru morți și cel puțin nouă răniți, China a schimbat tactica și a trimis trupe, armament și echipament militar pentru a întări granița dintre Myanmar și China și pentru a opri astfel de atacuri sau conflicte etnice să mai aibă loc.

Conform purtătorului de cuvânt al armatei chineze, avioanele militare și trupele terestre nu au rolul de a ataca sau de a trece granița în Myanmar, ci de a opri orice avioane militare care ar veni din partea țării vecine și care ar încerca să repete atacul ce a avut loc mai devreme săptămâna aceasta.

Având în vedere istoria dintre cele două țări însă, acest conflict este departe de a fi luat sfârșit. 

Autor: Raluca
Sursa photo: www.bbc.com

EN

Share it!
Tags: china, myanmar, conflict, asia,


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.