Logo

Modesta, pop-starul... bionic?!

Author: admin
Posted: 4 years ago
Read: 41763 times
Modesta, pop-starul... bionic?! Image

Modesta, pop-starul... bionic?!

RO
Fotomodelul şi cântăreaţa letonă Viktoria Modesta reprezintă un adevărat model! Tânăra are un picior amputat şi poartă o proteză bionică.

Viktoria s-a născut cu piciorul stâng dislocat din şold şi a avut mult de suferit în copilărie din cauza acestui handicap. După ce a îndurat 15 operaţii în Letonia, s-a mutat la Londra, în speranţa că aici va primi un tratament mai bun.

Din nefericire, medicii nu au putut s-o ajute, iar tânăra le-a cerut în final să-i amputeze piciorul. Viktoria şi-a recâştigat încrederea în sine şia scăpat de complexe. Faptul că poartă o proteză nu-i afectează cariera, iar handicapul nu o face mai puţin atrăgătoare.

Modesta a fost desemnată de către Channel 4 ca fiind “prima artistă pop amputată a lumii”. Tânăra şi-a lansat recent clipul melodiei Prototype pe  Channel 4 şi apare fără inhibiţi, spunând că este modelul viitorului. Ea poartă diferite proteze: una acoperită cu diamante, alta cu un vârf ascuţit în locul piciorului.

Apariţia Viktoriei nu ar trebui să fie nimic ieşit din comun. Acum, ea se mândreşte de curajul pe care l-a avut şi îi încurajează pe oameni să-şi urmeze mereu visele, indiferent de obstacole. De altfel, spectaculosul său videoclip începe cu mesajul: ”Uită ce ştii despre dizabilitate”.

Iată cum se schimbă viitorul vedetelor, cariera Viktoriei Modesta ajungând să fie una de succes. “Reacţia care a venit din partea lumii a fost incredibilă. Eu sunt sincer uimită de faptul că lucrurile care îmi sunt atât de obişnuite mie au avut un astfel de impact.”

Ea spune că diferitele tipuri de părţi ale corpului vor deveni acceptabile în timp, mai ales în modă şi muzică, unde idealurile de frumuseţe şi perfecţiune sunt destul de înguste.

“Trebuie să fie mai multă diversificare, dar nu este nici măcar vorba de industrie, este vorba de acceptarea care trebuie să aibă loc dincolo de asta. Oamenii trebuie săă se oprească din a se simţi speriaţi, tabu, jigniţi, superiori sau inferiori când au alături o persoană cu un corp diferit.”, spune Viktoria Modesta.


Autor: Narcisa Morariu
Sursa foto: www.thidcharles.com

EN

Share it!
Tags: Viktoria Modesta, pop, star, bionic, amputata


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.