Logo

Modalitati eficiente de a alege planul de constructie potrivit casei tale

Author: admin
Posted: 5 years ago
Read: 5845 times
Modalitati eficiente de a alege planul de constructie potrivit casei tale Image

Modalitati eficiente de a alege planul de constructie potrivit casei tale

Imobiliare

Unul dintre momentele cele mai interesante din viaţa ta poate fi alegerea unui domiciliu! Atât oraşul, cât şi cartierul sunt importante, pentru că urmează să te muţi într-o casă nouă, ceea ce se înseamnă o decizie majoră.

Chiar mai important este modul în care tu şi familia ta vă veţi simţi în noua casă. De aceea, trebuie să te asiguri că se potriveşte cu stilul tău de viaţă şi personalitatea întregii familii. Nu de alta, dar rişti să nu-ţi mai fie pe plac după doar câteva luni de când te-ai mutat!

Iată ce reguli trebuie să iei în calcul atunci când te muţi în casă nouă:

1. Decide din start ce dimensiuni să aibă locuinţa ta

O familie numeroasă nu se va simţi confortabil într-o casă cu doar două dormitoare, de exemplu. De aceea, cel mai bine este să dai o fugă mai întâi să vezi cu ochii tăi ce dimensiuni are locuinţa, dacă are inclus şi etajul. Evaluează câte dormitoare ai pentru fiecare membru al familiei şi câte băi sunt de-ajuns pentru tine şi oaspeţii care te vor vizita.

2. Alege un plan de renovare bazat pe stilul tău de design

Toată lumea are propriul stil de design, iar alegerea unui plan de renovare care satisface nevoile tale este esenţială. Ai o familie care preferă un plan de etaj compartimentat în cazul în care pereţii camerei nu sunt separaţi sau îţi place un stil mai modern care să se îmbine perfect cu unul tradiţional? În ambele cazuri, gândeşte-te la oportunităţile pe care ţi le oferă locuinţa ta.

Mai mult, dacă ţie nu-ţi place ce podea ai în momentul în care cumperi casa, cel mai bine ar fi s-o schimbi, să-ţi decorezi locuinţa aşa cum îţi place. Culorile fluide şi coordonatele sunt cele mai importante atunci când vine vorba de proiectarea unui plan care să includă şi podea.

3. "Simte" dacă locuinţa ţi se potriveşte încă de cum o vezi

În funcţie de cum este poziţionată noua casă, îţi poţi da seama ce tip de design se va potrivi aşa încât să fie pe placul familiei tale. Locuinţele, cum sunt cele pentru o singură familie, oferă posibilitatea de a avea spaţiu în aer liber, în curte, sau de a avea planuri ce includ un etaj pe două nivele.

4. Înţelege ce argumente pro şi contra îţi oferă noua locuinţă

Fie că are un perete cu ferestre mari în living care prezintă avantaje şi dezavantaje (vara, permite pătrunderea luminei naturale în casă, iar iarna, presupune pierdere de căldură şi, automat, facturi la încălzire mai mari), fie că are un etaj spaţios, locuinţa ta trebuie atent "investigată" ca să nu te trezeşti cu surprize.

5. Ai încredere în instinctele tale atunci când alegi casa "visurilor" tale

Se întâmplă să ai capacitatea de a "simţi" atunci când un spaţiu este confortabil, în măsură să se potrivească nevoilor familiei tale. De aceea, ia aceste instincte în considerare atunci când te decizi să faci marele pas: cumpărarea unei case. Vei fi surprins de cât de mult se potriveşte fiecare colţişor al casei tale cu personalitatea ta.

6. Hotărăşte-te din timp dacă păstrezi vechea mobilă sau cumperi alta

Alegerea unui mobilier nou este o investiţie majoră şi o provocare emoţională, dacă nu eşti atent. Dacă te decizi să păstrezi mobila curentă în casa ta, asigură-te că se potriveşte cu noile modificări pe care vrei să le faci în întreaga casă. Şi, bineînţeles, trebuie să te reprezinte! În plus, fii atent la dimensiunile pieselor de mobilier, fie vechi, fie noi. De ce? Este simplu! Dacă au dimensiuni mari, rişti ca încăperile tale să pară mai mici, iar dacă sunt prea mici, vei avea impresia că toate camerele sunt "goale".

  Irina Burghelea

Share it!
Tags:


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.