Logo

Manifestatie contra Pegida

Author: admin
Posted: 4 years ago
Read: 6980 times
Manifestatie contra Pegida Image

Manifestatie contra Pegida

RO

După atacul din Paris comis de teroriștii aparținând Statului Islamic și Al Qaeda la sediul revistei de satiră Charlie Hebdo, o organizație din Germania ce poartă numele de Pegida care deja organiza proteste împotriva musulmanilor și religiei islamice a căpătat și mai mulți suporteri. Manifestările organizate de Pegida în cele mai mari orașe nemțești precum Dresden, Munich, Berlin, Dusseldorf și multe altele după atacul de la Charlie Hebdo au fost considerabil mai mari. Statisticile arată că frica de imigranți și de atacurile ce ar putea fi executate de aceștia au scos în stradă aproximativ 20-25.000 de oameni.

Cu toate acestea însă, săptămâna aceasta am fost martorii unei răsturnări de situații. Dacă mass-media vorbea de ceva vreme de frica ce a pus stăpânire pe populația germană în ceea ce privește imigranții și musulmanii în special, o manifestație organizată de cei care se opun grupării Pegida a demonstrat contrariul. Marșând pentru egalitate în drepturi și o Germanie fără discriminare față de un anumit grup de oameni, aproximativ 100.000 de oameni au ieșit în stradă în toate orașele mari din țară. Numărul participanților este, desigur, mai mare decât cei care au militat împotriva musulmanilor, fapt ce demonstrează că germanii nu se tem de această religie și au încredere în semenii lor.

Protestele organizate de Pegida au încercat în ultima vreme să folosească atacul de la Charlie Hebdo pentru propria propagandă anti-islamică, dar această ultimă manifestare împotriva grupării arată exact contrariul. Deși unii au asociat Pegida și protestele acestora cu propaganda nazistă din timpul celui de-al doilea război mondial și unele publicații chiar se temeau de impactul pe care acestea le-ar putea avea asupra populației, recentele ieșiri împotriva Pegida demonstrează contrariul. 

Autor: Raluca
Sursa photo: www.taggeschau.de

 

EN

Share it!
Tags: pegida, germania, isis, terorism,


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.