Logo

Mancarea irakiana!

Author: admin
Posted: 9 months ago
Read: 9752 times
Mancarea irakiana! Image

Mancarea irakiana!

RO

Mâncarea Irakiana


Irakul
se afla în inima Orientului Mijlociu. Acesta este împărțit în patru mari regiuni. Irakul a fost condus de tarile vecine atunci când vine vorba de gusturile lor culinare. Cel mai mult ei au împrumutat de la turci și iranieni. De la Turci ei au luat iubirea pentru legume, miel și iaurt, iar de la iranieni ei au împrumutat iubirea pentru fructe, carne de vaca și păsări de curte.

Cultura culinară a irakienilor se supune religiei, așa că carnea de porc este interzisă, iar în timpul postului lunar ei nu au voie să mănânce sau să bea pană la apusul soarelui. Irakul este cel mai mare producător de curmale din întreaga lume. Pe lângă curmale ei țin foarte mult la grâu, orez și orz. Precum majoritatea țărilor, irakienii au și ei un aperitiv special pe care îl folosesc întotdeauna numit Mezza.

„Irakul este cel mai mare producător a curmalelor din întreaga lume. Pe lângă curmale ei țin foarte mult și la grâu, orez și orz”.

Cele mai cunoscute mâncăruri de aici sunt cunoscute sub numele „Samak Masguuf”, acestea sunt mâncărurile făcute cu carne de peste și alte ingrediente pentru a adăuga un pic de aromă mâncării. Kebab-ul este și el foarte popular, ba chiar este cea de-a doua cea mai populară mâncare din întreg Irakul. Dolma ia locul al treilea. Acest preparat are ca ingrediente orez picant și biryani, de asemenea este cunoscut pentru gustul unic pe care îl are când este mixat cu carne și legume cu sos picant. Pe lângă prepararea mâncărurilor prezentarea acestor preparate este considerată la fel de importantă. Irakienii se asigură întotdeauna că musafirii se simt confortabili și că mâncarea le este pe plac. De obicei musafirii sunt primii serviți, iar în unele case musafirii sunt lăsați să mănânce singuri în liniște fără să fie deranjați.

„Pe lângă prepararea mâncărurilor prezentarea acestor preparate este considerată la fel de importantă. Irakienii se asigură întotdeauna că musafirii se simt confortabili și că mâncarea le este pe plac.”

Printre cele mai populare preparate irakiene se află și kebab-ul la grătar înmuiat în suc de lămâie, sendviș cu carne la grătar, suc de usturoi și condimente, supă făcută din părți de miel, peste la grătar cu suc de tamarind și piper, suc de roșii și suc de okra, carne mărunțită cu grăunte și condimente. Multe alte preparate irakiene sunt servite împreună cu pâine, orez sau alte produse de patiserie.

Ceaiul este cea mai importantă băutură pentru irakieni. Poate fi băută de 10 ori pe zi de o singură persoană. Străzile irakiene sunt pline de magazine de ceai în care oamenii consumă fie ceai fie alte deserturi. Apa este populară în timpul verilor reci. Băuturile din Orientul Mijlociu si-au făcut și ele apariția în Irak de ceva timp, acestea sunt consumate de obicei de adolescenți.

În timpul lunii postului care este cunoscută sub numele Ramadan oamenii mănâncă înainte de răsărit și apoi stau nemâncați pană când vine apusul. Înaintea Ramadan-ului oamenii consumă mâncăruri care nu se digeră atât de repede precum orzuri sau foarte multe legume cu carne. După iftar oamenii pot să mănânce pană vine timpul sehri. În această perioadă a lunii oamenii fac multe pregătiri pentru a avea grijă de musafiri în ultimele luni ale Ramadan-ului. 

Autor: Sadaf
Traducator: Radu Ivanovici
Sursa photo: www.thetrivialist.wordpress.com

 

EN

Iraqi Food—the insider View


Iraq
is located in the heart of Middle East. Divided in four regions including plain, deserted, water area between the Tigris and Euphrates Rivers and mountain area. Iraq has been greatly dictated by the neighboring countries in desert and food traits. Turks and Iran have been on the dictating side when it comes to food. Iraqis eat vegetables, lamb and yogurt and like Turks and they also consume fruits, beef and poultry like Iranians

Iraqi food culture obeys religion as pork is prohibited and in fasting month, even eating and drinking is prohibited till sunset. Iraq is the largest producer of dates in the world. Along with dates, wheat, rice and barley are used frequently with dishes. Like some other countries Iraqis do have appetizer with to start with known as Mezza.

“Iraq is the largest producer of dates in the world. Along with dates, wheat, rice and barley are used frequently with dishes”.

Most common dishes used here is known as “Samak Masguuf” which is made up of fish and other ingredients to add spice into it. Kebabs are the second mostly common used which are grilled. Dolma is third one which is spiced rice and biryani is also a famous one which include meat and vegetables mixed with spice. Apart from preparing food, presentation is also considered equally important. Iraqis make sure that the guests are comfortable and are enjoying the meal in a healthy and pleasing environment. It is a common practice to serve guests first also they are kept alone so they can eat with comfort.

“Apart from preparing food, presentation is also considered equally important. Iraqis make sure that the guests are comfortable and are enjoying the meal in a healthy and pleasing environment”

Among the other common Iraqi dishes are grilled kebabs dipped in lemon juice, grilled meat sandwich, garlic sauce and spices, stew made from lamb parts, grilled fish with tamarind sauce and pepper, tomato sauce and okra sauce, minced meat with grains and spices and. Many other Iraqi dishes are served alongside long-grained rice and various breads or pastries

Tea is the most important of Iraq’s beverages. It can be used up to 10 times a day by a single person. Iraq streets have been flooded with tea shops where people consume tea with other desserts. Water in general is consumed cold in summers and normal in other seasons. Western beverages have also made their way into Iraq some time ago and are used by teenage group in good amount.

In fasting month known as Ramadan, people eat before sunrise and observe fast till the sun sets. Normally slowly digestible food is taken such as grains and a dish such as vegetable with meat in that session known as suhoor and at iftar session which means the fast is now ended, date is usually consumed as a starter. After iftar, one is free to eat till the sehri time comes. In this month special preparations are being made in starting and ending weeks of Ramadan to entertain the guests also.

Author: Sadaf

 

Share it!
Tags: irak, cultura, mancare, turcia, iran, ramadan


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.