Logo

Malaysia/ Aflux neasteptat de refugiati

Author: admin
Posted: 4 years ago
Read: 9591 times
Malaysia/ Aflux neasteptat de refugiati Image

Malaysia/ Aflux neasteptat de refugiati

RO

Malaezia a fost mereu una dintre principalele țări din Asia care primeau refugiați din Bangladesh și Myanmar, două dintre cele mai sărace țări din Asia, dar anul acesta, autoritățile au fost uimite de numărul mai mult decât dublu de refugiați care au ajuns pe țărmul țării. Potrivit agenției internaționale UNHCR care se ocupă în special de refugiați, traficanții de oameni s-au speriat de noile legi impuse de guvernul din Thailanda, țara care primea de obicei numărul cel mai mare de refugiați din aceste două țări, și au părăsit mii de refugiați aproape de coasta Malaeziei.

Cifrele arată că cel puțin 1000 de refugiați din Bangladesh și de etnie Rohingya din Myanmar au fost salvați dintr-o singură barcă de către autoritățile malaeziene. Alte rapoarte arată că încă 600 au fost salvați din alte două bărci vechi, traficanții părăsindu-i și nefiind încă prinși. Bărcile au fost aduse la mal de către câțiva pescari după ce rămăseseră fără combustibil.

Agențiile malaeziene care se ocupă de refugiații din Bangladesh și Myanmar au declarat că se estimează că peste 300 de oameni ar fi murit pe mare de la începutul anului de foame, din cauza lipsei de apă sau din cauza abuzurilor comise de traficanți. 

Autor: Raluca
Sursa photo: www.themalaysianinsider.com

EN

Share it!
Tags: malaysia, refugiati, asia, bangladesh, indonezia, thailanda,


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.