Logo

Maison Pic, restaurantul de elita al Frantei

Author: admin
Posted: 5 years ago
Read: 5019 times
Maison Pic, restaurantul de elita al Frantei Image

Maison Pic, restaurantul de elita al Frantei

Restaurante

Când te gândeşti la Franţa, automat gândul îţi fuge la acele croissant-uri pufoase, la mousse-urile absolut delicioase, la tartele umplute cu diferite creme, dar şi la sortimentele de brânză care mai de care mai interesante. Nu degeaba bucătăria franceză se numără printre cele mai bune din lume, oferind o experienţă culinară pe care să o ţii minte toată viaţa. Ei, bine, o astfel de experienţă trăieşti într-un loc "divin", la 30 de minute de Lyon şi o oră de Marsilia, mai exact, în oraşul Valence, adică "Maison Pic", un hotel de cinci stele şi restaurant de top. O singură privire şi-ţi dai seama că "Maison Pic" emană istorie pură, doar are o vechime de peste 100 de ani, mai exact, a fost înfiinţat în anul 1889. De generaţii întregi, "Maison Pic" a ştiut cum să se impună în acest domeniu, reuşind de fiecare dată să iasă învingător. Drept dovadă stau cele 3 stele Michelin, câştigate de bunicul Annei, Andre Pic, în 1934, apoi de tatăl Annei, Jaques Pic, care a câştigat pentru a doua oară cele 3 stele Michelin. În prezent, chef este o femeie, Anne Sophie Pic, singura din Franţa care a obţinut 3 stele Michelin şi a 4-a în lume care le-a câştigat. Chiar la începutul acestui an, ea a fost numit "Best Female Chef" din lume. Povestea acestei doamne de poveste este una demnă de apreciat. La doar 23 de ani, Anne şi-a recunoscut pasiunea pentru bucătărie, cu toate că făcuse management în Japonia. Timp de 3 luni, tatăl ei i-a dezvăluit toate secretele gastronomice, a iniţiat-o în arta culinară, făcând-o să se îndrăgostească la nebunie de bucătăria franceză. Deşi totul părea a fi roz, moartea lui Jaques a dărâmat-o pe Anne, fapt care a determinat-o să părăsească bucătăria şi să se ocupe doar de managementul restaurantului. La doi ani după moartea tatălui ei, restaurantul a pierdut a treia stea Michelin, iar Anne s-a simţit vinovată pentru această decădere. A decis să se implice total în bucătăria restaurantului în 1997, iar, 10 ani mai târziu, a recâştigat steaua pierdută.

De atunci, Anne Sophie Pic a readus restaurantul în atenţia celor mai pretenţioşi consumatori, fiind, în prezent, în Topul Restaurantelor de elită din lume, pe locul 40.

Irina Burghelea

Share it!
Tags:


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.