Logo

Luni începe Bacul! Prima probă: limba română

Author: admin
Posted: 5 years ago
Read: 7301 times
Luni începe Bacul! Prima probă: limba română Image

Luni începe Bacul! Prima probă: limba română

Romanica

Luni, 10 iunie, începe prima sesiune a bacalaureatului 2013, cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Primul examen se se desfășoară până în data de 12 iunie, arată calendarul de examene aprobat de Ministerul Educaţiei. A doua probă constă în evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală la limba maternă pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale și se va susţine între 12 şi 14 iunie, iar cea pentru evaluarea competențelor digitale va avea loc între 17 şi 21 iunie, potrivit Agerpres.

Probele scrise încept din 1 iulie

În data de 1 iunie liceeni vor da proba scrisă la limba și literatura română, în 2 iulie se dă proba la limba maternă, iar în 3 iulie are loc proba obligatorie a profilului. Proba scrisă la alegere a profilului şi specializării are loc în 5 iulie, iar rezultatele vor fi afişate pe 8 iulie, până la ora 12,00. În aceeași zi, până la ora 16,00, se vor putea depune și contestaţiile. Rezolvarea acestora se va face între 9 şi 11 iulie, iar afişarea rezultatelor finale pe data de 12 iulie.

Sesiunea din toamnă

Înscrierea în a doua sesiune a examenului de bacalaureat va avea loc în perioada 15 - 19 iulie. O lună mai târziu va începe examenul propriu zis. în 19 şi 20 august va avea loc examenul la comunicare orală a limbii române, iar între 19 şi 21 august va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă.

În zilele de 20 şi 21 august se vor desfăşura evaluările competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, iar pe 22 şi 23 august cele ale competenţelor digitale. Prima probă scrisă - cea la limba şi literatura română - va avea loc pe 26 august, fiind urmată de proba scrisă la limba şi literatura română pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale în 27 august.

Proba obligatorie a profilului se va susţine în 28 august, iar cea la alegere a profilului şi specializării în 30 august. Afişarea rezultatelor va avea loc pe 2 septembrie, până la ora 12,00, iar depunerea contestaţiilor în aceeaşi zi până la ora 16:00. Contestaţiile vor putea fi rezolvate în zilele de 3 şi 4 septembrie, iar rezultatele acestora se vor afișa în data de 5 septembrie.

Gina R.

Foto: www.guardian.co.uk

Share it!
Tags:


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.