Logo

Lituania/3 tari baltice cer ajutorul NATO

Author: admin
Posted: 3 years ago
Read: 9360 times
Lituania/3 tari baltice cer ajutorul NATO Image

Lituania/3 tari baltice cer ajutorul NATO

RO

Letonia, Estonia și Lituania sunt trei țări baltice care se tem de Rusia atât de tare, încât au scris o scrisoare deschisă către NATO cerând trupe și asistență militară imediată având în vedere situația volatilă din regiunea baltică. Deși președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat un tratat cu Uniunea Europeană și Statele Unite care prevede că nu mai are voie să se implice în conflictul din Ucraina, reprezentanții ONU au declarat că acest tratat este încălcat frecvent în Ucraina, rebelii atacând soldații guvernului pro-european continuu.

Cele trei țări baltice au cerut ajutor militar de la NATO deoarece se tem de influența Rusiei. Această scrisoare deschisă vorbește și despre parada militară organizată la Moscova cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la încheierea celui de al doilea război mondial. Parada de pe 9 mai a fost cea mai mare organizată de Rusia vreodată și a fost un pretext pentru ca Putin să arate lumii armata și armele rusești pe care țara lui le deține.

Diplomații de la NATO au declarat că vor analiza scrisoarea, dar că nu promit nimic. Premierul Lituaniei a declarat că dacă NATO nu va răspunde pozitiv, atunci acest răspuns va fi perceput ca un anumit semnal din partea UE și SUA, și nu se știe cum va reacționa Rusia. 

Autor: Raluca
Sursa photo: www.ibtimes.com

EN

Share it!
Tags: rusia, lituania, letonia, putin, estonia, nato,


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.