Logo

Kenya/ O investigatie

Author: admin
Posted: 4 years ago
Read: 11509 times
Kenya/ O investigatie Image

Kenya/ O investigatie

RO

Atunci când o personalitate ce face parte din lumea politică este investigată de poliție, aceasta devine un subiect foarte discutat. Acest lucru a avut loc atunci când Gideon Mwiti, directorul central Imenti, a fost investigat pentru violarea și atacarea unei femei care l-a vizitat în biroul său privat din Westlands sâmbătă seara. 

Acuzația rușinoasă a fost adusă poliției de către o femeie căsătorită în vârstă de 29 de ani care a fost internată la spitatlul de femei din Nairobi. Bărbatul a recunoscut că s-a întâlnit cu femeie sâmbătă după amiază, în ziua în care ea pretinde că a fost atacată, dar a negat vehement că ar fi bătut-o sau că ar fi violat-o. S-a raportat că domnul Mwiti – cunoscut popular în rândul alegătorilor ca Livondo – a invitat-o pe femeie pentru o întâlnire de afaceri în biroul său de la etajul cinci din centrul Krishna de pe Woodvale Groove sâmbătă seara. Ea a dat declarații de pe patul de spital din Spitalul pentru Femei din Nairobi, spunând că acuzatul a bătut-o și a violat-o de mai multe ori în biroul lui.

Acesta este ultimul caz în ceea ce pare a fi o creștere în numărul violurilor, în special în rândul femeilor și copiilor din Kenya.

Săptămâna trecută doar, un pedofil britanic a fost încarcerat după ce a fost găsit vinovat de violarea mai multor băieți din Gilgil, Kenya, unde a lucrat ca lucrător umanitar timp de două decenii. Luna trecută, un alt politician a fost acuzat de hărțuirea sexuală a unei femei care făcea parte din personalul său, și mai mult chiar, i-a și trimis mesaje denigratoare și hărțuitoare femeii. Problema a fost rezolvată în tribunal.  

Potrivit Sondajului Demografic pentru Sănătate din 2008/2009, 45% din femeile între 15 și 49 de ani au fost victimele violenței fizice sau sexuale. 

Și potrivit Centrului de Recuperare după Violențe de la Spitalul pentru femei din Nairobi, cel puțin 8 până la 10 cazuri de violențe între sexe au fost raportate instituției în fiecare zi. Cele mai multe dintre acestea sunt violuri și 65% din atacuri sunt realizate de o persoană cunoscută de victimă. 

Autor: Tubonemi - Nigeria
Traducător: Raluca
Sursa photo: www.voanews.com

EN

It is usually a topic for great discussion when a prominent government personality is roped in the mix of a police investigation.  So it is that police are investigating Imenti Central MP Gideon Mwiti over claims that he brutally assaulted and raped a woman who visited him in his private office in Westlands on Saturday night.

The embarrassing complaint was made to the Police by a 29-year old married woman who was admitted to Nairobi Women’s Hospital. The MP admitted meeting the woman on Saturday afternoon, the day she claims to have been attacked, but vehemently denied raping or beating her up. It is reported that Mr. Mwiti — popularly known in his constituency as Livondo — had allegedly invited the woman for a business meeting in his fifth-floor office at Krishna Centre on Woodvale Groove on Saturday evening. Speaking from her bed at Nairobi Women’s Hospital yesterday, the complainant accused the legislator of beating and repeatedly raping her in his office.

This becomes the latest in increasing cases of sexual violence, especially against women and children in Kenya.

Only last week, a British paedophile was jailed after he was found guilty of preying on Kenyan boys in Gilgil, where he was an aid worker for two decades. And last month, another MP was accused of sexually harassing a female member of his staff, including sending her offensive messages. The matter was later resolved out of court.

According to the 2008/2009 Demographic and Health Survey, 45 per cent of women aged 15-49 have experienced either physical or sexual violence.

And according to the Gender Violence Recovery Centre at Nairobi Women’s Hospital, at least eight to 10 cases of gender-based violence are reported to the institution every day. Most of these are rape and 65 per cent of the attacks are committed by a person known to the victim.

Author: Tubonemi - Nigeria

Share it!
Tags: kenya, africa, acuzatii,


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.