Logo

Jurnalul unui pusti, cartea ideala pentru copilul tau

Author: admin
Posted: 5 years ago
Read: 5208 times
Jurnalul unui pusti, cartea ideala pentru copilul tau Image

Jurnalul unui pusti, cartea ideala pentru copilul tau

Ebooking

Dacă eşti în impas şi nu ştii cum să-ţi determini copilul să citească, "Jurnalul unui puşti", scris în 6 volume, de către americanul Jeff Kinney, este varianta cea mai indicată.

Toate cele 6 variante apărute au produs o adevărată isterie printre micuţii care se dau în vânt după acest gen de lectură.

"Jurnalul unui puşti" este o carte extrem de amuzantă, un roman în benzi desenate care îţi va distra copilul chiar după ce a citit primele pagini.

În primul volum al seriei, protagonistul, Greg Heffley, elev de şcoală generală, are de înfruntat mai toate problemele specifice vârstei: popularitatea în faţa colegilor, eternele fâstâciri în faţa fetelor, pofta de joc mult mai mare decât pofta de lecţii.

Al doilea volum, "Jurnalul unui puşti 2. Rodrick e cel mai tare", prezintă aventurile lui Greg şi ale fratelui sau Rodrick. Proaspăt întors din vacanţa de vară, îndrăgitul personaj Greg ascunde un secret a cărui dezvăluire i-ar pune în pericol reputaţia în rândurile colegilor şi, mai ales, colegelor de şcoală. Singurul care cunoaşte acest secret este fratele său, liderul formaţiei Skutek Plyn, care nu scapă nici o ocazie pentru a-l şantaja.

Fiecare pagină este, după cum este primul volum, plin de poante şi de situaţii amuzante, pe care însă umorul şi inteligenţa lui Greg le rezolvă fără doar şi poate.

Cel de-al treilea volum al seriei (Jurnalul unui puşti 3. Ultima picătură), care i-a cucerit pe pustii din toată lumea, revine cu şi mai multe aventuri, poante şi desene, garantând că nici cel mai mofturos cititor nu-l va lăsa din mână odată ce îi descoperă acţiunea captivantă şi şirul poveştii.

"Jurnalul unui puşti 4. Căldură mare" se potriveşte perfect cu vacanţa şi vara toridă de afară. În volumul 4, Greg Heffley este prezentat ca fiind baricadat în casă, cu jaluzelele trase, distrându-se cu jocuri video.

După cum spune el însuşi, Greg este genul de copil căruia îi place să stea mai mult în casă, aşa că acum are ocazia să-şi petreacă vacanţa perfectă: fără reguli, fără responsabilităţi.

"Jurnalul unui puşti 5. Adevărul gol-goluţ" prezintă aventurile unui puşti pe cale să devină adolescent, care trebuie să facă faţă presiunilor de la petrecerile cu băieţi şi fete, responsabilităţilor din ce în ce mai mari şi chiar schimbărilor stânjenitoare pe care le presupune maturizarea.

În ultimul volum apărut, "Jurnalul unui puşti 6. Arest la domiciliu", copilul tău va descoperi cum aventurile lui Greg îi creează numai probeleme, mai ales că acesta este suspectul principal în vandalizarea şcolii. Apoi, va trăi odată cu personajele principale momentele în care o furtună teribilă loveşte, iar Greg şi familia sa rămân blocaţi în casă, fără nicio şansă de a scăpa de plictiseala apăsătoare din cămin şi fără posibilitatea de a se aproviziona.

Plină de umor şi de poante presărate la fiecare rând, desenată impecabil şi perfect potrivită universului puştilor, "Jurnalul unui puşti" este potrivit dacă ştii că micuţului tău nu-i place deloc să citească.

Cum să-l determini să citească?

Începe prin a-i face cunoştinţă cu personajele, povesteşte-i câteva amănunte incitante şi captivante care să-l atragă, aşa încât să fie el cel care îţi cere cartea ca să o citească.

Câteva detalii despre carte

"Jurnalul unui puşti" a rămas, timp de 89 de săptămâni, cea mai bine vândută carte din prestigioasa listă de literatură pentru copii a celor de la The New York Times. Mai mult, bibliotecile copiilor din toată lumea au câte un exemplar din faimoasa carte care prezintă aventurile în benzi desenate ale protagonistului Gregory "Greg" Heffley.

Irina Burghelea

Share it!
Tags:


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.